A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Dubravecz Emese cikkei

Napvédelem étrenddel

Az egészséges barnuláshoz nemcsak fényvédő napozókrém szükséges, hanem a szervezet vitaminraktárainak feltöltése is. A napvédelmet belülről bőséges béta-karotin-fogyasztással érhetjük el, így garantált a szép bőr és az egyenletes barnulás.A béta-karotin antioxidánsként működve a káros szabad gyököket semlegesíti, a bőr hámrétegében lerakódva sárga...

Tovább olvasom

Zabos hangulatban

A sportolók és a fitneszrajongók már régen felfedezték a zabfogyasztásban rejlő lehetőségeket. Energiát ad, óvja a beleket az irritációtól, és nagyon jó összetételben tartalmaz nyomelemeket és vitaminokat, ugyanis rengeteg cink, mangán, kálcium, magnézium és vas van benne.A néhány ezer éves bronzkori leletekben a búza és az árpa mellett már fellelhető volt a zab is, igaz, akkoriban...

Tovább olvasom

Mi legyen az uzsonnásdobozban?

Egy fejlődő szervezet számára elengedhetetlen a napi ötszöri étkezés. Egy alsós kisgyerek energiaszükséglete 1800-2000 kcal körül mozog, amiből az iskolai menza kb. 1100-1300-kcal-át tud fedezni, a többiről a szülő gondoskodik. Gasztroblogger szerzőnk ehhez ad tippeket.-         A tízórai és az uzsonna összeállításánál nemcsak a gyerek étvágyát, hanem a napi aktivitását...

Tovább olvasom

Izgalmas ízvilág sörrel

A nyári melegben jólesik egy pohár sör, de eszébe jutott már, hogy a konyhában is kísérletezzen vele? Akár barna, akár világos, sokszor a már jól ismert, klasszikus ételeknek is izgalmas ízvilágot kölcsönözhetünk vele. Főzés során az alkohol és a víz egy része elpárolog, mégis markánsabbá válnak az ízek....

Tovább olvasom

A nyár slágere: a kókusz

A kókusz izgalmas, édeskés íze nemcsak édességekben, hanem más ételekben, húsokban, szószokban, italokban is különlegesen hat. Kiváló csonterősítő, magnéziumot, kalciumot, cinket és vasat is tartalmaz. Bolondítsa meg a reggelijét, a turmixát vagy akár a főétkezését is vele!Kókuszos rántott csirkeHozzávalók: csirkemell 6-8 szeletre vágva, 100 g kókuszreszelék, 5 dkg zsemlemorzsa,...

Tovább olvasom

Indul a grillszezon!

Izzó faszén vagy kontaktgrill, alufólia tálca, húsfogó csipesz és változatos alapanyagok - a kerti bulik alapfelszerelései. Mi most egy egyszerűen elkészíthető menüvel járulunk hozzá a nyári partiidényhez. Míg a sütés előkészületeivel foglalkozunk, házi limonádéval kínálhatjuk a vendégeinket.Zöldfűszeres-citromos csirkemellHozzávalók: 3 filézett csirkemellA citromos, fűszeres...

Tovább olvasom

Vitaminpótlás indul!

A táplálkozástudományi szakemberek ajánlása alapján naponta 5 adag zöldséget vagy gyümölcsöt kellene elfogyasztanunk. Tavasszal már kibővül a piaci választék, így a zsenge sárgarépa, a szezonális spárga, a zöld levelű zöldségek, salátafélék mellé, magas antioxidáns tartalmú gyümölcsök - eper, málna, cseresznye, barack - is a tányérra kerülhetnek....

Tovább olvasom

Fűszeres finomságok

Milyen lehet a kedvenc fűszerünk valamilyen édességbe csomagolva? Nem szokványos próbálkozás, de izgalmas kulináris kaland, különösen tavasszal, mikor a boltokban és a piacokon megjelennek a friss, cserepes zöldfűszerek.Bazsalikomos brownieHozzávalók: 5-6 levél friss bazsalikom, 20 dkg vaj, 20 dkg étcsokoládé, 15 dkg cukor, 4 evőkanál liszt, 3 tojás, fél kiskanál só, kb....

Tovább olvasom

Készítsünk házi péksütit!

A kifli, a kalács, a perec, a briós, a lekváros bukta biztosan rajta van a legnépszerűbb péksütemények listáján. Mikor az illatuk belengi a konyhát, az ember legszívesebben máris beléjük harapna.Hogy ezt elérjük, nem szükséges pékmesternek lennünk, elég, ha a friss élesztőt langyos cukros tejben elkeverjük, majd a lisztet és a többi hozzávalót összedolgozva megkapjuk a tésztaalapot....

Tovább olvasom