A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Gasztro rovat

Mákos guba Lovay Gergelytől

A közelgő ünnepek egyik jellegzetes finomsága az egyszerű mákos guba. Persze bármikor máskor is kedvenc lehet, a kenyereskosárban bujkáló kiflikből a legideálisabb elkészíteni. Lovay Gergely, a Hungast tréner séfje meséli el, hogyan. Mákos gubaHozzávalók: 4 db szikkadt vajas kifli, 1 db narancs reszelt héja, 1 db citrom reszelt héja, 0,5 liter tej, 2-3 evőkanál kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg őrölt...

Tovább olvasom

A gyümölcs, amely akkor finom, ha már csúnya

Késő ősszel szüretelik, de frissen ehetetlen. Hagyni kell állni ahhoz, hogy megpuhuljon. Amikor már fogyasztható és megérett, úgy néz ki, mintha megromlott volna. Szottyos, barna, ám igen édes finomság. Talán éppen ezért olyan ismeretlen vagy kevéssé szeretett gyümölcs a naspolya. Pedig különleges íze miatt érdemes bizalmat szavazni neki.Bár a naspolya kevéssé ismert gyümölcs, régebben mégis...

Tovább olvasom

A szegények krumplija, ma már a reformétrend királya

Régen, nagymamáink idejében a szegények eledele volt, ma már inkább az egészségtudatos ételekhez használják. Kissé elfeledett növény, pedig igazán hasznos, és a termesztése sok teendőt nem kíván. Kiváló alternatívája a burgonyának: ez a csicsóka.Hozzávalók: csicsóka, só, olaj a sütéshez....

Tovább olvasom

Villámgyors reggelik a rohanós reggelekre

Mostanában mindennél fontosabb az, hogy az egészségünket megőrizzük, szervezetünket erősítsük. Ebben a reggelinek nagy szerepe van. Egyrészt kihagyhatatlan étkezés, másrészt igenis lehet gyorsan egészséges ételt enni a rohanós reggeleken is.Hozzávalók: 1 teáscsészényi áfonya és fekete szeder (lehet fagyasztott is), 1 banán, 1 dl tej, 1 dl natúrjoghurt, 1 evőkanál mogyoróvaj, 1 evőkanál...

Tovább olvasom

Lecsó Lovay Gergely séftől

Szeptemberben még friss alapanyagokból, a zamatos paradicsomból, paprikából is van elég a piacon. Nyersen is isteni, de egy jó lecsóért sokan a fél királyságukat is odaadnák! Most Lovay Gergely séffel főzhetünk együtt, aki biztos kézzel készíti sokak kedvenc ételét.Hozzávalók: 2 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4 db zöldpaprika, 1 db hegyes erős paprika (ízlés szerint), 3 db paradicsom, 20-25 dkg...

Tovább olvasom

Hideg málnaleves Kovács Gyula séftől

Mostantól néhány egyszerűen elkészíthető étel alapreceptjét mutatjuk be, séf barátaink segítségével pedig a konyhatudomány rejtelmeibe is bepillanthatunk. Elsőként Kovács Gyula séf, a bodrogkeresztúri Csicsörke Műhely tulajdonosa készít egy gyors hideg málna krémlevest, ami forró nyári esték kellemes frissítője lehet....

Tovább olvasom

Főszerepben a gyümölcsök - nem csak süti készülhet belőlük

Amikor a gyümölcsökre gondolunk, feltétlenül az édességekkel, süteményekkel társítjuk őket. Pedig a különböző gyümölcsök főételekben is lehetnek főszereplők, sőt köretként és savanyúságként is nagyon finomak. Megmutatjuk, hogyan!...

Tovább olvasom

Egy kis Ázsia a kiskertből. Pak choi, avagy a bordáskel

A pak choi manapság kezd hódítani a zöldségrajongók körében. Több zöldségesnél és nagyobb élelmiszerboltban kapható. Már magyar nevet is kapott, és többen termesztik a konyhakertjükben is. Érdemes figyelni rá és felvenni az étrendünkbe, mert jótékony hatása van az egészségünkre.Ismerhetjük bok choi, pak choi néven, de magyar rajongói kínai bordáskelként...

Tovább olvasom

Mángold, a sokoldalú zöldség

Még csak manapság kezdünk ismerkedni a mángolddal, pedig már Krisztus előtt, az V-IV. század környékén ismerték és használták a Földközi-tenger táján. Számtalan finom étel készíthető vele, és az a legjobb benne, hogy nagyon egészséges.A mángold bővelkedik A-, B1-, B2 és C-vitaminban. Mindezen túl található benne almasav, citromsav és oxálsav, foszfor, kálium, kalcium,...

Tovább olvasom