A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Gasztro rovat

Frissítő, hűsítő édességek sütés nélkül

A süteményillat nálunk inkább a hűvös időjárás kelléke. Nyáron ugyanis nagyon ritkán kapcsoljuk be a sütőt egy-egy édes műremek reményében. Ennek persze teljesen egyszerű oka van: ilyenkor egyébként is nagy a meleg, nem hiányzik, hogy tovább fűtsük a konyhát. Így megelégszünk olyan desszertekkel és édességekkel, amelyeket nem kell sütni....

Tovább olvasom

Uborka a salátán és a kovászon túl

Az uborka valahogy csak a savanyúság szerepét kapta nálunk, pedig számos módon elkészíthetjük, és még csak az ecetesflakont sem kell mindehhez elővennünk. Persze nem vetünk meg mi sem egy jóféle fokhagymás-tejfölös uborkasalátát a rántott hús mellett, de azért arra biztatunk mindenkit, hogy érdemes más ételekben is főszerepet adni az uborkának....

Tovább olvasom

Zöldségek, gyümölcsök szabad tűzön és egyszerűen

Akkor sem kell a kerti sütögetést hanyagolnod, ha épp nem eszel húst. Zöldségekből is remek bográcsos ételek készíthetők, a grillen is finomak lesznek. Mi több, nyársra is húzhatjuk őket, úgy is különlegességeket alkothatunk belőlük. Zöldségekből is teljes értékű kerti partis ételeket varázsolhatunk, melyekkel nem csak vegetáriánus vendégeink lakhatnak jól, de még a legelszántabb húsevők...

Tovább olvasom

Vegán ételek hétköznapi alapanyagokból a hétköznapokra is

"Nem eszik húst? Nem baj, majd eszik bárányt!" - mondta a Bazi nagy görög lagzi című filmben az egyik nagynéni. Sokan megrettennek, amikor kiderül, hogy egyik vendégük vegán, mert fogalmuk sincs, mivel is kínálhatnák meg. Pedig számos olyan hagyományos, magyaros étel is van, amelyikben nincs állattól származó alapanyag.A húsmentes étkezés két-három emberöltővel ezelőtt hétköznapi esemény...

Tovább olvasom

Mézes krémes

Juhos József, a SÜTIZZ Cukrászda cukrászmesterének receptje, melyet a Youtube-on a Főzzünk otthon csatornán is megtaláltok videóban.Hozzávalók a tésztához: 500 g. liszt, 125 g. porcukor, 100 g.vaj (szobahőmérsékletű), 90 g. méz, 2 dl tej, 2 db tojás, 8 g sütőporA krémhez: 3,75 dl tej, 130 g. liszt, 150 g. porcukor, 150 g. vaj, 1 rúd vanília (2 csomag vaníliás cukor)A mázhoz: 100 g....

Tovább olvasom

Indul a tavaszi salátaszezon

Salátákat nem csak nyáron lehet készíteni, hanem minden évszakban. Tavasszal a hónapos retek, a spárga, a zsenge spenót adhatja az alapot. Ráadásul mindezek a lehető legegészségesebb alapanyagok. A spárga pedig azért is különlegesség, mert csak rövid ideig terem.Bár lefagyasztják vagy elteszik üvegbe, de az már nem olyan… Frissen az igazi, érdemes kihasználni a szezont....

Tovább olvasom

Fogyókúrázol? Nem kell éhezned, csak egy-két alapanyagot lecserélned

A tél és a karantén nem feltétlenül tesz jót a vonalainknak, így a tavasz nem is kezdődhet mással, mint egy kis étrendváltással. Azért, hogy visszanyerd a csúcsformád, nem kell feltétlenül aszkétának lenned vagy napfénnyel táplálkoznod. Elég néhány alapanyagot kicserélned a hagyományos étrendedben, és máris nagyon sokat tettél a súlyodért és nem utolsósorban az...

Tovább olvasom

Alakbarát sütemények és édességek

Az újévi fogadalmak - valószínűleg - döntő többsége arról szól, hogy lefogyunk, de minimum változtatunk az életmódunkon. Ahhoz, hogy tartani tudd a fogadalmad és persze a súlyod is, adunk néhány olyan sütemény- és édességreceptet, amely alakbarát. Mert legyen bármilyen szigorú is a diéta, egy kis kényeztetés mindig kell....

Tovább olvasom

Marhapörkölt sós burgonyával

Pörköltnek a marhahús lágy részeit használjuk, mert ezek puhábbak, ízletesebbek, zamatosabbak. Ilyenek a lapocka, lábszár, a bélszín vége (pacsni). Jó, ha vegyes húsrészekből készítjük, hozzátéve egy darab marhaszívet, vesét. Végh Tamás, a Hungast gasztronómiai igazgatója az alábbi recept szerint készíti....

Tovább olvasom

Egyszerű, de nagyszerű!

Az ünnepi menüsorok után most jöhetnek az egyszerűbb és takarékosabb ételek. Aminek nem csak a gyomrunk örülhet, de a pénztárcánk is hálás lehet érte. Ám nem kell feltétlenül az ízekkel is csínján bánni. Egyszerű és kevés alapanyagból is készülhetnek ízben gazdag fogások.A krumplileves régen is igen kedvelt leves volt....

Tovább olvasom