A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Gasztro rovat

Egy nő valóban több ízt érez?

Valljuk be, őszintén: szeretjük az olyan tudományos téziseket, amelyek arról szólnak, hogy a gyengébbik nem ebben-abban a tulajdonságában jobban teljesít a férfiaknál. Az ízlés és a szaglás érzékenysége is ezek közé sorolható - ennek több kézenfekvő magyarázata is van. A kérdés gyakorlati megközelítéséhez Malatinszky Csaba borászt, sommeliert hívtuk...

Tovább olvasom

A magyar bornak van párja

Egyre több borász gondolja, hogy igenis van párja a magyar boroknak. Méghozzá a sajt! Mert milyen is lehet egy tokaji hárslevelű Sándor Tamás diós camembert sajtjával? Vagy hogyan illik Demeter Zoltán rozé pezsgőjéhez a pálpusztai? A tokaji borászok nedűit - többek között - most olyan sajtkészítők finomságaival párosították, mint az őrségi Buzás Sándor Attila, a tarcali Szilágyi Tibor vagy a dunaharaszti...

Tovább olvasom

Paleo receptek

FŰSZERES SÜLT OLDALASHozzávalók: 1 kg sertésoldalas, 2 dl sűrű paradicsomlé, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 teáskanál kakukkfű, 1 teáskanál majoránna, fél teáskanál őrölt bors, 1 teáskanál csilipaszta, 3 evőkanál agávészirup, só, 4 evőkanál zsír, víz.Elkészítése:1. A fűszereket összekeverjük a paradicsomlével....

Tovább olvasom

A paleo tényleg lehet olcsó?

Kovács Barbara lassan kilenc éve, hogy a paleo étrendre váltott, melyet szerinte akár paleo életmódnak is lehet nevezni, ugyanis túlmutat azon, hogy mit nem eszik, és miből főz az ember. Igyekszik, hogy a lehető legjobb minőségű alapanyagot kutassa fel, természetesen a legjobb áron, emellett arra is nagy gondot fordít, hogy minél környezettudatosabban vezesse a háztartását. Beszélgetőpartnerem egy betegség kapcsán talált rá a...

Tovább olvasom

A Michelin-csillag csak egy állomás

"Nagyon örülök a Michelin-csillagnak, rengeteg kemény munka van mögötte. De erre az eredményre is úgy tekintek, mint egy állomásra az életemben" - mondta Veres István, a progresszív, kísérletező konyhájáról ismert Babel Budapest séfje. Ez az elismerés őt is megerősítette abban, hogy jó úton járnak.„Nagyon sokat tanultam édesanyámtól és nagymamámtól, ők vezettek be a szakma...

Tovább olvasom

Az igazán jó kenyér titkának nyomában

Ha valaki otthon készít kenyeret, akár családi eseményt is varázsolhat a közös munkából, így mindenkinek lesz egy apró része az elkészült kenyérben.A szakember nem győzte hangsúlyozni, hogy jó alapanyagok használata nélkül nem lesz jó termék, és kitért a gabonák fontosságára is. Felsorolta és ismertette a hazánkban is elérhető gabona- és lisztfajtákat és az...

Tovább olvasom

Diós erdei gombás bruschetta kakukkfüves sajt csipsszel - Macsinka Jánostól

Hozzávalók: 25 dkg vargányagomba, 25 dkg rókagomba, 20 dkg kakukkfüves sajt, 10 dkg pancetta szalonna vagy kolozsvári szalonna, 1 db bagett, 5 dkg dió, 5 dl olívaolaj, 1 csomó petrezselyem, 1 csomó snidling, 6 gerezd fokhagyma, 5 dkg savanyított hagyma, kakukkfű, só, frissen őrölt bors ízlés szerintDíszítéshez: petrezselyem majonéz, sült kápiapaprika-krémElkészítés: A gombákat megmossuk, majd apróra...

Tovább olvasom

Gömölyeleves rókagombával és házi kiflivel

Hozzávalók 4 főre: 5 dl tejszín, 10 dkg sajt – Ladányi büdöske (6 hónapos érlelésű), 3 dkg tehéngömölye, 1,5 l marhaalaplé, 10 dkg rókagomba, szerecsendió, só, bors, kapor, olívaolajElkészítés: A tejszínbe belereszeljük az érlelt sajtot, megolvasztjuk, felöntjük az alaplével, majd addig főzzük, míg krémes állaga nem lesz....

Tovább olvasom

Juhtúrós sztrapacska, ahogy a Baricska csárdában Kókai Krisztián készíti

 HOZZÁVALÓKA tésztához: 40 dkg liszt (bl55-ös búzaliszt), 10 dkg tisztított burgonya, 3 db egész tojás, 1 evőkanál étolaj, só, vízA feltéthez: 16 g juhtúró, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 15 dkg kolozsvári szalonnaELKÉSZÍTÉSA megtisztított burgonyát kis lyukú reszelőn lereszelem, liszttel összekeverem. Hozzáadom a tojásokat, az étolajat, a sót, és összedolgozom annyi...

Tovább olvasom

Barackos sajttortácska a Sütizz cukrászdából, Juhos Józseftől

HOZZÁVALÓK:300 g zsendice (Sándor Tamás sajtmanufaktúrájából), 25 g porcukor, 43 g zselatinmassza, 33 g folyékony tejszín, 60 g fehér csoki, 22 dkg tejszínhab, citromhéj, narancshéjA barackbetéthez: 50 dkg sárgabaracklekvár, 10 dkg cukor, 8 g pektin, 6 g zselatin porA piskótához: 6 tojás, 12 dkg cukor, 15 dkg lisztELKÉSZÍTÉS:A tojásokat szétválasztom....

Tovább olvasom