A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Gasztro rovat

Hideg málnaleves Kovács Gyula séftől

Mostantól néhány egyszerűen elkészíthető étel alapreceptjét mutatjuk be, séf barátaink segítségével pedig a konyhatudomány rejtelmeibe is bepillanthatunk. Elsőként Kovács Gyula séf, a bodrogkeresztúri Csicsörke Műhely tulajdonosa készít egy gyors hideg málna krémlevest, ami forró nyári esték kellemes frissítője lehet....

Tovább olvasom

Főszerepben a gyümölcsök - nem csak süti készülhet belőlük

Amikor a gyümölcsökre gondolunk, feltétlenül az édességekkel, süteményekkel társítjuk őket. Pedig a különböző gyümölcsök főételekben is lehetnek főszereplők, sőt köretként és savanyúságként is nagyon finomak. Megmutatjuk, hogyan!...

Tovább olvasom

Egy kis Ázsia a kiskertből. Pak choi, avagy a bordáskel

A pak choi manapság kezd hódítani a zöldségrajongók körében. Több zöldségesnél és nagyobb élelmiszerboltban kapható. Már magyar nevet is kapott, és többen termesztik a konyhakertjükben is. Érdemes figyelni rá és felvenni az étrendünkbe, mert jótékony hatása van az egészségünkre.Ismerhetjük bok choi, pak choi néven, de magyar rajongói kínai bordáskelként...

Tovább olvasom

Mángold, a sokoldalú zöldség

Még csak manapság kezdünk ismerkedni a mángolddal, pedig már Krisztus előtt, az V-IV. század környékén ismerték és használták a Földközi-tenger táján. Számtalan finom étel készíthető vele, és az a legjobb benne, hogy nagyon egészséges.A mángold bővelkedik A-, B1-, B2 és C-vitaminban. Mindezen túl található benne almasav, citromsav és oxálsav, foszfor, kálium, kalcium,...

Tovább olvasom

Végre tavasz a konyhában!

A tavasz utolsó hónapja a május. A természet ugyan még nem túl bőkezű, de már sok friss zöldséggel és gyümölccsel ajándékoz meg minket. Érdemes ezekből a szezonális terményekből választani. És főzni, főzni, végül enni!Szezonális gyümölcsöket és zöldségeket több okból érdemes választani és beiktatni az étrendünkbe....

Tovább olvasom

Húsvéti és böjti tradicionális ételek

A negyvennapos nagyböjt után következik a húsvét, amely idén április 12-én kezdődik. A visszafogott étkezés után eleink ilyenkor tartottak nagy lakomát. Számos tradicionális étel kapcsolódik ehhez az ünnephez. Ugyanakkor ilyenkor is érdemes az egészségesebb alternatívákat kipróbálni. Ehhez is mutatunk egy receptet.Böjti ételekA negyvennapos böjt manapság korántsem olyan szigorú, mint amilyen...

Tovább olvasom

Receptek

MAJORANNÁS HÁZI MÁJKRÉMHozzávalók: 1/2 kg csiperkegomba, 3 evőkanál libazsír, 1 teáskanál kakukkfű, 1 teáskanál turbolya, só, bors, 2 gerezd fokhagyma.Elkészítése: A szeletekre vágott gombát forró zsírra dobjuk egy serpenyőben. Fűszerezzük sóval, borssal, majd alaposan keverjük össze. Pár perces sütés után tovább fűszerezzük a kakukkfűvel és zúzott fokhagymával....

Tovább olvasom

Téli zöldségek a tányérunkon

Már csak néhány hét, és hivatalosan is elkezdődik a tavasz. A zord, téli időjárásban a tartalmasabb, zsírosabb ételeket kívánjuk, de sokan mostanra már ráuntak, és vágynának a könnyebb, zöldségesebb ételekre. De mit is ehetnénk akkor, amikor semmi zöldség nem terem?Téli gyümölcsökA gyümölcsök közül már jóval szerényebb a választék télen....

Tovább olvasom

Farsangi ételek a karcsúság jegyében

A tradicionális farsangi ételek közé tartozik – többek közt – a konyakos kacsasült, boros sertéssült, részeges csirke, kocsonya, és természetesen a kihagyhatatlan szalagos fánk. De vannak tájegységek, ahol a savanyú levesek, krumplis ételek is helyet kapnak a farsangi ételek sorában. FánkgolyókHozzávalók: 0,5 kg laktózmentes túró, 15 dkg zabpehelyliszt, 2 tojás, 1 teáskanál...

Tovább olvasom

Karácsonyi menü egészségesre hangolva

A karácsony nemcsak az ajándékokról, hanem a nagy és ráérős családi ebédekről, vacsorákról is szól. Ez pedig az új év első napjaira megteszi a hatását, felesleges kilók formájában a derekunk körül fedezhetjük fel. De nem kell feltétlenül így lennie....

Tovább olvasom