A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Gasztro rovat

Street food otthon, avagy a jó lángos és gofri titka

Nem kell feltétlenül a Balatonig utazni ahhoz, hogy egy finom lángost együnk, bár kétségtelenül megvan a maga varázsa annak is. Mostanában divatosan street foodnak hívják azokat az ételeket, amelyeket régebben büfékben vagy talponállókban lehetett kapni. A választék is kibővült azóta gofrival, hamburgerrel, hot doggal és gírosszal, avagy kebabbal....

Tovább olvasom

Ínyencfalatok szabad tűzön

El sem hinnéd, mi minden készülhet szabad tűzön, vagyis van még bőven élet a bográcsgulyáson és a nyársra húzott szalonnán túl. Olyan különleges ételek receptjeit gyűjtöttük össze, amelyekről nem is gondolnád, hogy megállják a helyüket bármilyen kerti parti alkalmával, és szabad tűzön is elkészülhetnek. Itt az ideje begyújtani a grilleket, felszítani a tüzeket és összehívni a...

Tovább olvasom

Az erdőben nincs büfé, de akkor mi kerüljön a hátizsákba?

Nyugodtan leszögezhetjük: az egyik legüdítőbb kikapcsolódás a kirándulás. A természetben, a jó levegőn hamar megéhezhetünk, és ilyenkor jó, ha van valami laktató finomság a hátizsákunkban. A szendvicseken túl is van számos olyan étel, amely jól bírja a gyűrődést, és nem romlik meg egy melegebb napon sem. Otthon könnyedén elkészíthetők, így nem kell egy közeli kifőzdét vagy...

Tovább olvasom

Diétás és laktató tavaszi vacsorák nem csak nőknek

A tavasz nem csak örömet hozhat. Ahogy megszabadulunk a kabátoktól, vastag pulóverektől, előkerülnek ugyanis az addig jól titkolt részletek. Azaz a télen felszedett "tartalék". Ráadásul közeleg a strandszezon is, ezért (is) itt az ideje, hogy odafigyeljünk az étkezésre. Most olyan vacsorarecepteket mutatunk, amelyekkel kiválóan tudunk zsírt égetni, és még jól is lakhatunk....

Tovább olvasom

Elfeledett reggeli falatok, avagy pékség otthon

Egy igazi hagyományos reggeli nem lehet teljes kifli, zsemle vagy valamilyen édes sütemény nélkül. Utóbbiak között főleg a kakaós vagy fahéjas csiga vezeti a sort, de akad olyan is, amelyik kissé feledésbe merült. A foszlós kalács például nem csak a húsvéti terített asztal elengedhetetlen kelléke lehet, de vajjal, esetleg lekvárral megkenve kitűnő a hétköznapokon is....

Tovább olvasom

Dobozolható ételek, avagy mit vigyek magammal a munkahelyemre?

Speciális étrend, diéta, az étkezési lehetőség hiánya, unalmas menzai koszt vagy akár anyagi megfontolás is lehet az oka annak, amikor úgy döntünk, hogy magunk visszük az ebédünket a munkahelyünkre. Legyen bármelyik is, nem árt, ha van a tarsolyunkban, pontosabban a receptjeink közt több olyan étel is, amelyik kiválóan dobozolható. Vagyis: esztétikailag is bírja az utazást, és felmelegítve is finom....

Tovább olvasom

A legjobb fánkok nem csak farsangra!

Lehet kerek, lukas, négyszögletű, töltött, lekváros, szalagos vagy mártott, és most nem a csokiról van szó. Lehet számtalan módon ízesíteni, de egy biztos: kelt tésztából készül, és bő olajban sül. Persze van számtalan más változata is a világ szinte minden pontján. Megmutatjuk, hogy mennyiféle fánk létezik itthon, és miként lehet ezeket jól elkészíteni....

Tovább olvasom

Jókat enni és megtartani az alakunkat? Megoldás: alakbarát zöldséges ételek

Mivel is kezdődhetne egy új év, mint az új terveink megfogalmazásával. Sokunknál azzal is, hogy elővesszük a tavaly összegyűjtött egészséges életmódot támogató recepteket, és persze megfogalmazzuk, hogy idén biztosan fogyunk. Ebben segíthetnek az úgynevezett alakbarát zöldséges ételek, ugyanis nem feltétlenül diétás a húsmentes étkezés sem....

Tovább olvasom

Ünnepeljünk nyugodtan - időtakarékos karácsonyi fogások

Karácsony idején minden megspórolt perc aranyat ér, ennyivel is többet tölthetünk szeretteinkkel, vagy épp marad idő az utolsó simításokra, esetleg pihenésre. A legtöbb időt általában a karácsonyi fogások kivitelezése igényli, de nem lehetetlen, hogy időt spóroljunk itt is, hogy hosszadalmas előkészületek és szorgoskodások nélkül is készítsünk ünnepi menüsort....

Tovább olvasom

Sütőtök - a levesen túl, avagy mi minden készülhet még belőle?

A sütőtök önmagában is kiváló desszert, ha sikerül kifognunk egy édesebb darabot, akkor még cukrozni sem szükséges. Ötféle sütőtököt vásárolhatunk a tél folyamán: ezek a hokkaido, nagydobosi, orange, kanadai és halloween. Ez utóbbi elvileg ehető, de csak zsenge korában. Amit a zöldségesnél vagy a boltokban árulnak, már csak faragásra való....

Tovább olvasom