A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Gasztro rovat

Alakbarát sütemények és édességek

Az újévi fogadalmak - valószínűleg - döntő többsége arról szól, hogy lefogyunk, de minimum változtatunk az életmódunkon. Ahhoz, hogy tartani tudd a fogadalmad és persze a súlyod is, adunk néhány olyan sütemény- és édességreceptet, amely alakbarát. Mert legyen bármilyen szigorú is a diéta, egy kis kényeztetés mindig kell....

Tovább olvasom

Marhapörkölt sós burgonyával

Pörköltnek a marhahús lágy részeit használjuk, mert ezek puhábbak, ízletesebbek, zamatosabbak. Ilyenek a lapocka, lábszár, a bélszín vége (pacsni). Jó, ha vegyes húsrészekből készítjük, hozzátéve egy darab marhaszívet, vesét. Végh Tamás, a Hungast gasztronómiai igazgatója az alábbi recept szerint készíti....

Tovább olvasom

Egyszerű, de nagyszerű!

Az ünnepi menüsorok után most jöhetnek az egyszerűbb és takarékosabb ételek. Aminek nem csak a gyomrunk örülhet, de a pénztárcánk is hálás lehet érte. Ám nem kell feltétlenül az ízekkel is csínján bánni. Egyszerű és kevés alapanyagból is készülhetnek ízben gazdag fogások.A krumplileves régen is igen kedvelt leves volt....

Tovább olvasom

Szegedi halászlé Jenei Tamástól, a Hungast tréner séfjétől

Halászlét készteni hálás feladat. Halászléről beszélgetni viszont korántsem egyszerű, hiszen Magyarországon háromféle típusa is létezik. Mi most a szegedi változatot adjuk közre úgy, ahogy Jenei Tamás, a Hungast tréner séfje főzi. Jó étvágyat kívánunk hozzá!Hozzávalók: 2 db 1-2 kg-os ponty, 2 közepes fej hagyma, 2 púpos evőkanál őrölt pirospaprika, 2 db...

Tovább olvasom

Finomságok villámsebességgel

A december az ünnepek ideje. Éppen ezért a nagy sütések és főzések időszaka is ez, de miért ne lehetne egy kicsit kevesebb konyhában töltött idővel megúszni? Persze a minőségből és az ízekből egy cseppet sem engedve. Ehhez ajánlunk most egészséges és villámgyorsan elkészíthető "bemelegítő" falatokat.Hozzávalók: 1 csomag vajas tészta, 6-7 közepes alma, 15 dkg cukor, 3 teáskanál fahéj, 1...

Tovább olvasom

Mákos guba Lovay Gergelytől

A közelgő ünnepek egyik jellegzetes finomsága az egyszerű mákos guba. Persze bármikor máskor is kedvenc lehet, a kenyereskosárban bujkáló kiflikből a legideálisabb elkészíteni. Lovay Gergely, a Hungast tréner séfje meséli el, hogyan. Mákos gubaHozzávalók: 4 db szikkadt vajas kifli, 1 db narancs reszelt héja, 1 db citrom reszelt héja, 0,5 liter tej, 2-3 evőkanál kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg őrölt...

Tovább olvasom

A gyümölcs, amely akkor finom, ha már csúnya

Késő ősszel szüretelik, de frissen ehetetlen. Hagyni kell állni ahhoz, hogy megpuhuljon. Amikor már fogyasztható és megérett, úgy néz ki, mintha megromlott volna. Szottyos, barna, ám igen édes finomság. Talán éppen ezért olyan ismeretlen vagy kevéssé szeretett gyümölcs a naspolya. Pedig különleges íze miatt érdemes bizalmat szavazni neki.Bár a naspolya kevéssé ismert gyümölcs, régebben mégis...

Tovább olvasom

A szegények krumplija, ma már a reformétrend királya

Régen, nagymamáink idejében a szegények eledele volt, ma már inkább az egészségtudatos ételekhez használják. Kissé elfeledett növény, pedig igazán hasznos, és a termesztése sok teendőt nem kíván. Kiváló alternatívája a burgonyának: ez a csicsóka.Hozzávalók: csicsóka, só, olaj a sütéshez....

Tovább olvasom

Villámgyors reggelik a rohanós reggelekre

Mostanában mindennél fontosabb az, hogy az egészségünket megőrizzük, szervezetünket erősítsük. Ebben a reggelinek nagy szerepe van. Egyrészt kihagyhatatlan étkezés, másrészt igenis lehet gyorsan egészséges ételt enni a rohanós reggeleken is.Hozzávalók: 1 teáscsészényi áfonya és fekete szeder (lehet fagyasztott is), 1 banán, 1 dl tej, 1 dl natúrjoghurt, 1 evőkanál mogyoróvaj, 1 evőkanál...

Tovább olvasom