Gasztro rovat
2021. február 24. | Írta: Nákovics László | alakbarát édességek, citromos zselé, cukormentes piskóta, lisztmentes piskóta, piskóta gesztenyekrémmel
Az újévi fogadalmak - valószínűleg - döntő többsége arról szól, hogy lefogyunk, de minimum változtatunk az életmódunkon. Ahhoz, hogy tartani tudd a fogadalmad és persze a súlyod is, adunk néhány olyan sütemény- és édességreceptet, amely alakbarát. Mert legyen bármilyen szigorú is a diéta, egy kis kényeztetés mindig kell....
Tovább olvasom
2021. január 27. | Írta: | marhapörkölt recept, marhapörkölt sós burgonyával, végh tamás, hungast gasztronómiai igazgató
Pörköltnek a marhahús lágy részeit használjuk, mert ezek puhábbak, ízletesebbek, zamatosabbak. Ilyenek a lapocka, lábszár, a bélszín vége (pacsni). Jó, ha vegyes húsrészekből készítjük, hozzátéve egy darab marhaszívet, vesét. Végh Tamás, a Hungast gasztronómiai igazgatója az alábbi recept szerint készíti....
Tovább olvasom
2021. január 27. | Írta: N. Kovács Barbara | sült lencse, tepsis-vajas burgonya, gesztenyekrém-torta, burgonya krémleves
Az ünnepi menüsorok után most jöhetnek az egyszerűbb és takarékosabb ételek. Aminek nem csak a gyomrunk örülhet, de a pénztárcánk is hálás lehet érte. Ám nem kell feltétlenül az ízekkel is csínján bánni. Egyszerű és kevés alapanyagból is készülhetnek ízben gazdag fogások.A krumplileves régen is igen kedvelt leves volt....
Tovább olvasom
2021. január 3. | Írta: Szabó Bea | jenei tamás, szegedi halászlé, halászlé recept
Halászlét készteni hálás feladat. Halászléről beszélgetni viszont korántsem egyszerű, hiszen Magyarországon háromféle típusa is létezik. Mi most a szegedi változatot adjuk közre úgy, ahogy Jenei Tamás, a Hungast tréner séfje főzi. Jó étvágyat kívánunk hozzá!Hozzávalók: 2 db 1-2 kg-os ponty, 2 közepes fej hagyma, 2 púpos evőkanál őrölt pirospaprika, 2 db...
Tovább olvasom
2020. december 23. | Írta: N. Kovács Barbara | mangó, sonka, avokádó, mozzarella, almás pite, vendégváró falatok, különleges szendvicsek, mini mogyorókrémes crossaint, karamellszósz, vanília fagyi, félkész sütemény, sós rudak
A december az ünnepek ideje. Éppen ezért a nagy sütések és főzések időszaka is ez, de miért ne lehetne egy kicsit kevesebb konyhában töltött idővel megúszni? Persze a minőségből és az ízekből egy cseppet sem engedve. Ehhez ajánlunk most egészséges és villámgyorsan elkészíthető "bemelegítő" falatokat.Hozzávalók: 1 csomag vajas tészta, 6-7 közepes alma, 15 dkg cukor, 3 teáskanál fahéj, 1...
Tovább olvasom
2020. november 25. | Írta: Tóth Tamás Antal | mákosguba, mákosguba recept
A közelgő ünnepek egyik jellegzetes finomsága az egyszerű mákos guba. Persze bármikor máskor is kedvenc lehet, a kenyereskosárban bujkáló kiflikből a legideálisabb elkészíteni. Lovay Gergely, a Hungast tréner séfje meséli el, hogyan. Mákos gubaHozzávalók: 4 db szikkadt vajas kifli, 1 db narancs reszelt héja, 1 db citrom reszelt héja, 0,5 liter tej, 2-3 evőkanál kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg őrölt...
Tovább olvasom
2020. november 23. | Írta: N. Kovács Barbara | naspolya, naspolya érése, naspolya receptek, nespolya dzsem, naspolya zselé
Késő ősszel szüretelik, de frissen ehetetlen. Hagyni kell állni ahhoz, hogy megpuhuljon. Amikor már fogyasztható és megérett, úgy néz ki, mintha megromlott volna. Szottyos, barna, ám igen édes finomság. Talán éppen ezért olyan ismeretlen vagy kevéssé szeretett gyümölcs a naspolya. Pedig különleges íze miatt érdemes bizalmat szavazni neki.Bár a naspolya kevéssé ismert gyümölcs, régebben mégis...
Tovább olvasom
2020. október 28. | Írta: Szabó Bea | töltött paprika, csomós andrás séf
A töltött paprika nagy családi kedvenc lehet. Szeptemberben még sokszor elkészülhet, friss paradicsom, kemény húsú paprika is van még bőven a piacon. Az egyszerűen elkészíthető ételt Csomós András mutatja be.Videó: Töltött paprika, ahogy Csomós András séf készíti...
Tovább olvasom
2020. október 28. | Írta: N. Kovács Barbara | csicsóka, csicsókakrémleves, petrezselymes csicsóka, burgonya helyett
Régen, nagymamáink idejében a szegények eledele volt, ma már inkább az egészségtudatos ételekhez használják. Kissé elfeledett növény, pedig igazán hasznos, és a termesztése sok teendőt nem kíván. Kiváló alternatívája a burgonyának: ez a csicsóka.Hozzávalók: csicsóka, só, olaj a sütéshez....
Tovább olvasom
2020. szeptember 25. | Írta: N. Kovács Barbara | villámgyors reggelik, spenótos quiches, quesadilla, tojás muffin, cukkini lepényke
Mostanában mindennél fontosabb az, hogy az egészségünket megőrizzük, szervezetünket erősítsük. Ebben a reggelinek nagy szerepe van. Egyrészt kihagyhatatlan étkezés, másrészt igenis lehet gyorsan egészséges ételt enni a rohanós reggeleken is.Hozzávalók: 1 teáscsészényi áfonya és fekete szeder (lehet fagyasztott is), 1 banán, 1 dl tej, 1 dl natúrjoghurt, 1 evőkanál mogyoróvaj, 1 evőkanál...
Tovább olvasom