A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Szedjem? Ne szedjem? Szükséges és fölösleges vitaminok

A táplálkozástudománnyal foglalkozók szerint megfelelő táplálkozással szervezetünk minden olyan vitaminhoz és ásványi anyaghoz hozzájut, amely kell az egészséges szervezetnek. Az emberek többsége azonban hajlamos azt gondolni, hogy ez nincsen így. Vitaminpótlásra szükség van.

Fotó: Shutterstock.com

Normális életmód esetén a szervezet jelzi, hogy mire van szüksége.

Amikor úgy érezzük, hogy egy kis savanyú káposztát ennénk, vagy hirtelen egy pohár tejre támad gusztusunk, netán eszünkbe jut, hogy olyan régen nem ettünk szardíniát, pedig mennyire szeretjük, nos, ilyenkor a szervezetünk egészen biztosan több C-vitamint, több kalciumot vagy magnéziumot igényelne.

Amikor hirtelen majd meghalunk egy szelet csokoládéért, tudnunk kell, hogy rosszkedvünket akarja agyunk enyhíteni a csokiban található anyagok segítségével. Legokosabb, amit tehetünk, ha hallgatunk ezekre a jelzésekre. Csakhogy ritkán hallgatunk.

Reggelenként felhörpintjük a jó erős, keserű kávét, és már rohanunk is. Ebéd helyett bekapunk valamit két értekezlet között. Este megesszük a gyerek maradékát, hogy kárba ne vesszen. Aztán ész nélkül fogyókúrázni kezdünk. Megvonjuk magunktól a legszükségesebbet is, és jön a rossz közérzet.

A hiányos vitaminellátás első jelei a fáradtság, a rosszkedv és a koncentrációs zavar. S mivel nagyon sok ember küzd hasonló tünetekkel, a gyógyszergyárak hatalmas üzletet csinálnak a vitamin- és ásványianyag-tartalmú tabletták eladásából.

Az étrend-kiegészítő készítmények magyarországi forgalma a legóvatosabb becslések szerint is több százmilliárd forint.

Mivel az étrend-kiegészítőt nem csak a patikákban, de élelmiszer- és bioboltokban, drogériákban, szupermarketekben, sőt MLM-rendszerben és internetes kereskedelmi csatornákon is árulnak, a valódi forgalom és fogyasztás szinte megbecsülhetetlen. Egy biztos, ezeknek a termékeknek az árusítása bomba üzlet.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 8. számának 37. oldalán!)

Címkék: c vitamin, b vitaminok, táplálék kiegészítők, vitamin szükséglet

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!