A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Arcunkon rejlő jóslatok

Az embernek van egy különös szokása, mindenből a jövőt akarja megfejteni. Csillagokból, falevélből, virágsziromból, tenyérből, felhőből. Már nem is csodálkozunk, ha az arc vonásaiból is jövendöl valaki, sőt, szinte tudományt formál a képletekből. Ez a fiziognómia.

Fotó: Shutterstock.com

A fiziognómia tudománya körülbelül egyidős az asztrológiával. A kínaiak az arc aprólékos vizsgálatával mind a jellemre, mind pedig a múltra, jelenre, jövőre és a betegségekre vonatkozóan is tudtak, tudnak információt adni.

Vonalak, dombok, formák

Ha a tenyér vonalaiból jósolni lehet, miért ne lehetne az arc vonásaiból is? Az arcrészletek méretei, arányai, az orr és a szemek karaktere külön-külön is információt hordoz, együttesen pedig egy komplett emberi jellemet ábrázol, amelyből előbukkan a sors is. Azt mondják, gyerekkorban még a genetika rajzolja az arcot, de negyven felett már a jellemünk.

Minek ide tudomány?

Nem is kell a fiziognómiát megtanulnunk, hogy olvasni tudjunk az arcból. Rögtön látjuk, hogy az illető rokonszenves-e vagy sem, van-e okunk félni, tartani tőle, vagy sem. Hogy mindezt miből szűrjük le, az titok, valószínűleg a hatodik érzékről van szó, ami kinél gyengébben, kinél erősebben működik. De az is lehet, hogy a közös tudatból, Akashából merítünk ilyenkor információt.

Tény, hogy a negyvenévesnél idősebb arc hordozza már tulajdonosa bizonyos jellemvonásait, a ráncok, karakterek aszerint alakulnak az évek során, hogy az élete inkább derűs, mosolygós, kedves vagy dühös, kegyetlen, netán bosszúálló volt-e.

Nyomot hagy az életmód, az egészségi állapot és a sors alakulása is az arcon. Ugyanakkor megdöbbentő, de igaz, hogy már egy csecsemő vonásai is jelezhetnek konkrét jellemvonásokat, a későbbi meghatározó lélekállapotot, olykor a leendő hivatását.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2024. évfolyama 2. számának 54. oldalán!)

Címkék: fiziognómia, arcelemzés, jóslás az arcvonásokból

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!