Hungarikumok
A csárdás, a déli harangszó - újabb kincsek a Hungarikumok Gyűjteményében. Ezek nem csupán hagyományok, hanem élő, lélegző lenyomatai annak, amit magyar kultúrának hívunk. Hungarikumaink - legyen az étel, ital, zene, tánc vagy kézműves termék - nemcsak a múltat őrzik, hanem jövőt is formálnak. Képviselnek minket a világban, turizmust generálnak, gazdaságot erősítenek, identitást adnak. Ebben az adásban felfedezzük a legújabb hungarikumokat, és visszatekintünk a régiekre is - hogy megértsük, mitől válik egy érték nemzeti büszkeséggé. Akikkel beszélgetünk: Andóné Kujbus Nóra, a Rákóczi Kováts Gusztáv Hagyományőrző Együttes művészeti vezetője, Müller Kornél, a Törley Pezsgőpincészet ügyvezető igazgatója, Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács és Szilágyi Sándor történész, a Gyulai Almásy-kastély tárlatvezetője.