A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Neked szeretőd van?

Egy ismerős benyögi, hogy többször is látta a férjedet abban az étteremben ugyanazzal a nővel. Valami szőkével. Persze, ez még nem jelent semmit, teszi hozzá, talán csak kollégák.

Fotó: Shutterstock.com

Állsz a mosogatónak dőlve, és érzed, ahogy centiről centire megfagy a tested. Lefagy az agyad is. Alig jön ki hang a torkodon, úgy kérdezed: melyik étteremben, hogy néz ki a nő, hány éves. Az ismerős készségesen felelget. Szeméből ki nem fogy a részvét.

Már félórája bámulod a gyűrűt, amit nemrég kaptál. A tizenötödik házassági évforduló. Menő étterem, finom vacsora, pezsgő. A férjed megcsókolja a kezed, és ráhúzza a gyűrűt. Megköszöni az elmúlt éveket és a két gyereket. Motyog még valamit, hogy szeret, pont úgy, mint az elején.

De mégis, mintha valami hiányzott volna. Talán a régi, perzselő pillantása, a szorítása, a nyakadba sóhajtott csókja, a sok vicc, hogy mindig nevess.

A férjednek szeretője van. Mondogasd csak, szokd a gondolatot. Mit érzel, amikor kimondod? Jeges rémületet? Dühöt? Gyűlöletet? Kétségbeesést. Elárult. Átver. Hazudik. Mit fogsz csinálni? Szembesíted? Az arcába üvöltöd? Vagy tetten éred őket, és botrányt rendezel?

Vigyázz, ha megtudja, hogy tudod, simán elhagy. Még meg is könnyebbül. Jobb, ha kivársz. Nem szólsz, nem sírsz. Csak vársz.

Képtelen vagy várni. Másnap este napszemüvegben és sálba bugyolálva elmész az étteremhez. Lesed őket az utcáról. Ott vannak, annál a kis félreeső asztalnál. Görcsbe szorul a gyomrod, hányinger kerülget, a lábadból kifut az erő.

A nő helyeske. Ragyog a szeme, ahogy a férjedet bűvöli. Folyton a kezét simogatja, most meg az arcát, a borostáját, mióta is hord ilyen borostát? Aztán a mellét, a vállát. A férjed meg csak beszél, beszél, nyilván vicceket mond. A nő nevetgél, kacarászik, a keze meg le-föl jár a férjeden.

Szerelmes, ez nyilvánvaló. És te? Szerelmes vagy még? Vagy már?

Régen szeretted. Százszor is visszahallgattad a hangpostát, csak hogy halld a hangját. Lehunytad a szemed, úgy hallgattad. Az ingéből magadba szippantottad az illatát, mielőtt kimostad. Belevasaltad minden szerelmedet. Most a bejárónő mos, vasal.

Régen tízórait csomagoltál neki, beleharaptál a kenyérbe, hogy majd nevessen, amikor kibontja. Most a titkárnője szalad ki a büfébe reggeliért. 

Régen hozzásimultál éjjel, a szívdobbanása altatott el. Mára nagyobb az ágy, elfértek a két szélén. Régen folyton róla áradoztál a barátnőidnek, csak hogy kimondhasd a nevét. Régen folyton hozzá akartál érni. Ahogyan most ez a nő.

Fogalmad sincs, hogy jutottál haza. Könnyen fordul a kulcs a zárban. A lakás üres, idegen. Rendezett és sivár. Az otthonotok. Sikít a csend. Nem gyújtasz villanyt, minek. Kabátban, csizmában lerogysz az ágyra. A párnán ott a férjed pizsamája. Beletemeted az arcod.

Címkék: szerelem, szerető, házassági válság

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!