A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Minden hétvégén más színpadon

Arnold boldog. A fiút a klubban, ahol dolgozik, mindenki szereti. Azért, mert jó edzéseket tart, mert kedves, mindenkire odafigyel és őszinte. Azért, mert imádja azt, amit csinál, és ez átjön. Arnold Wang olyan pasi, aki tetszik nekünk.

Fotó: Családi kép

Arnold édesapja a kilencvenes években érkezett Magyarországra. Kínából. Azért, hogy szerencsét próbáljon. És hát elege volt az ottani rendszerből. 23 éves fia nem tudja, hogy milyen is az a kommunista Kína, amelyből elmenekült. Ne is tudja meg soha!

Apukám és édesanyám a munka révén  ismerkedtek meg.  Az esküvőjük után évekig egy ruhaüzletet vezettek.együtt. Anyukám most két húgommal elköltözött Somogy megyébe, mert az egyik lánytestvérem Pécsett jár egyetemre. Én feljöttem Pestre, apukám egyedül maradt Fehérváron, mégsem akar Kínába visszamenni.

  • Jól beszél már magyarul?

Jól beszél, csak nehéz a kiejtését megérteni.

  • S te beszélsz kínaiul?

Sajnos nem. Én már Magyarországon születtem, itt jártam óvodába, iskolába, de nagyon sokáig bántott, hogy kínai vér is van bennem.

  • Miért?

Mert az iskolában sokat csúfoltak. A gyerekek kegyetlenek, és kivetik maguk közül azt, aki nem olyan, mint ők. S bár én magasabb vagyok, mint általában a kínaiak, a bőröm színe sem sárga, de a szemem vágásán látszik az ázsiai származás.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 11. számának 46. oldalán!)

Címkék: arnold wang, aerobik sportoktató, személyi edző, kínai család magyarországon

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!