A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Holdfényragyogás az arcodon

A nyári hőségben vajon milyen festéket tűr meg a bőrünk, amely majd együtt csillan a csillagokkal?

Fotó: Shutterstock.com

Séta a vízparton, vacsora a szellős teraszon, pezsgő a pálmafák tövében… Na jó, és a rúzsunk? A szemspirálunk? A csillámok a szemhéjunkon?

Első lépés a tiszta és hidratált bőr

Semmilyen smink nem mutat szépen, ha beleragad az arcbőrünkön maradt naptejbe. A legfontosabb most is az, hogy tisztítsuk meg a bőrünket, és hidratáljuk egy könnyű, nem zsíros hatású krémmel. És kezdődhet a varázslat…

Alapozni tilos!

Az alapozókat most elfelejthetjük, hisz az arcbőrünk lélegezni szeretne. Elég egy kis ragyogást fokozó primer, melynek nincs fedése, de biztos alapot képez a korrektornak, por állagú termékeknek.

Korrektor minek?

A korrektor valóban nem törvényszerű, de ha valaki úgy érzi, hogy bizonyos bőrhibáit, szem alatti karikáit szeretné láthatatlanná tenni, nyugodtan használhatja. A primer és a korrektor után pedig jöhet egy könnyű, áttetsző púder, mely megakadályozza a kozmetikumok összefolyását.

Pozsgás arcbőr

Fotó: Shutterstock.com

Ha a mattítás miatt használunk púdert, akkor pirosítóra és/vagy bronzosítóra is szükségünk lesz. Ha szép napsütötte a bőrünk, a pirosítót csak korrekciónak használjuk, például az arc oldalsó részére, ha inkább középen sültünk le. Ahol keskenyíteni szeretnénk az arcformánkat, oda tehetünk bronzosítót. Vigyázat, a lebarnult arcunk talán már sötétebb, mint a télen használt pirosítónk, venni kell egy sötétebbet!

Tengerkék szemek

Ha trendik akarunk lenni, felejtsük el a holdfényes nyáréjszakán az erős kontúrt adó fekete vagy színes szemtust. A cél most a tündértekintet, ez a tengeri színeket hozza vissza: azúr, türkiz, vízkék. Ezeket átvihetjük csillogó aranyba, ezüstbe. Kontúrt a hasonló, kékes árnyalatú szemceruzával adjunk, és már jöhet is a szempillaspirál. Főleg akkor, ha vízálló, hiszen az izzadságtól is lepereghet a szemünkről!

Fotó: Shutterstock.com

Harmatos ajkak

A ragyogást az ajkunk is felidézheti, és ehhez nem is fontos a rúzs. Elég egy színezett ajakbalzsam vagy egy szép színű szájfény, és már kezdődhet is a koktélozás! 

Címkék: korrektor, pirosító, nyári esti smink, bronzosító, mattítás, tengerkék szemek, púder nyáron

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!