A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Csúnya, viszket és szinte kiirthatatlan

Egyes statisztikák szerint minden negyedik embernek van valamilyen gombás fertőzése. Ha nem hinnénk a statisztikákban, figyeljük meg a kereskedelmi televíziók hirdetéseit, melyekben a körömgomba elleni krémek, ecsetelők, lakkok nagy számban szerepelnek. Nyilván van rájuk kereslet.

Fotó: Shutterstock.com

Tudnunk kell, hogy a gombák az egészséges embereket nem támadják meg. A védőrétegek károsodása, az immunrendszer gyengülése vagy véletlen sérülés előzi meg a fertőzéseket. Ezért a legokosabb, amit tehetünk, hogy erősítjük immunrendszerünket, és védekezünk a sérülések ellen.

Bosszantóan sokáig tartanak

A gombás betegségek kezelése, különösen akkor, ha régóta fennálló problémáról van szó, nagyon nehéz, sok türelmet kíván. Sokan szégyenérzetből nem fordulnak orvoshoz, pedig ha már minden recept nélkül kapható patikaszert kipróbáltak, előbb-utóbb úgyis meg kell tenniük.

A bőrgyógyászok tudják, hogy a kezelés annál hosszabb lesz, minél régebbi a fertőződés, és hogy a friss elváltozásokat könnyebb kezelni. Nem győzik felhívni betegeik figyelmét a higiéniai szabályok gondos betartására, ugyanis a gombásodás fertőz.

Egyszerű érintés, közös törülköző-, papucshasználat útján terjed. A gombák különösen kedvelik a nedves, nyirkos, párás, sötét, kevésbé levegős helyeket. Ezért uszodák, fürdők, szaunák látogatásakor fontos, hogy papucsot viseljünk, és törülközőre üljünk le.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 11. számának 44. oldalán!)

Címkék: megelőzés, léböjt, higiénia, gyógyteák, gombás fertőzések, kötömgomba, candida gomba, immunrendszer gyengülése

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!