A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Tóth Tamás Antal cikkei

Mézes krémes

Juhos József, a SÜTIZZ Cukrászda cukrászmesterének receptje, melyet a Youtube-on a Főzzünk otthon csatornán is megtaláltok videóban.Hozzávalók a tésztához: 500 g. liszt, 125 g. porcukor, 100 g.vaj (szobahőmérsékletű), 90 g. méz, 2 dl tej, 2 db tojás, 8 g sütőporA krémhez: 3,75 dl tej, 130 g. liszt, 150 g. porcukor, 150 g. vaj, 1 rúd vanília (2 csomag vaníliás cukor)A mázhoz: 100 g....

Tovább olvasom

Mákos guba Lovay Gergelytől

A közelgő ünnepek egyik jellegzetes finomsága az egyszerű mákos guba. Persze bármikor máskor is kedvenc lehet, a kenyereskosárban bujkáló kiflikből a legideálisabb elkészíteni. Lovay Gergely, a Hungast tréner séfje meséli el, hogyan. Mákos gubaHozzávalók: 4 db szikkadt vajas kifli, 1 db narancs reszelt héja, 1 db citrom reszelt héja, 0,5 liter tej, 2-3 evőkanál kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg őrölt...

Tovább olvasom

Hideg málnaleves Kovács Gyula séftől

Mostantól néhány egyszerűen elkészíthető étel alapreceptjét mutatjuk be, séf barátaink segítségével pedig a konyhatudomány rejtelmeibe is bepillanthatunk. Elsőként Kovács Gyula séf, a bodrogkeresztúri Csicsörke Műhely tulajdonosa készít egy gyors hideg málna krémlevest, ami forró nyári esték kellemes frissítője lehet....

Tovább olvasom

Diós erdei gombás bruschetta kakukkfüves sajt csipsszel - Macsinka Jánostól

Hozzávalók: 25 dkg vargányagomba, 25 dkg rókagomba, 20 dkg kakukkfüves sajt, 10 dkg pancetta szalonna vagy kolozsvári szalonna, 1 db bagett, 5 dkg dió, 5 dl olívaolaj, 1 csomó petrezselyem, 1 csomó snidling, 6 gerezd fokhagyma, 5 dkg savanyított hagyma, kakukkfű, só, frissen őrölt bors ízlés szerintDíszítéshez: petrezselyem majonéz, sült kápiapaprika-krémElkészítés: A gombákat megmossuk, majd apróra...

Tovább olvasom

Gömölyeleves rókagombával és házi kiflivel

Hozzávalók 4 főre: 5 dl tejszín, 10 dkg sajt – Ladányi büdöske (6 hónapos érlelésű), 3 dkg tehéngömölye, 1,5 l marhaalaplé, 10 dkg rókagomba, szerecsendió, só, bors, kapor, olívaolajElkészítés: A tejszínbe belereszeljük az érlelt sajtot, megolvasztjuk, felöntjük az alaplével, majd addig főzzük, míg krémes állaga nem lesz....

Tovább olvasom

Juhtúrós sztrapacska, ahogy a Baricska csárdában Kókai Krisztián készíti

 HOZZÁVALÓKA tésztához: 40 dkg liszt (bl55-ös búzaliszt), 10 dkg tisztított burgonya, 3 db egész tojás, 1 evőkanál étolaj, só, vízA feltéthez: 16 g juhtúró, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 15 dkg kolozsvári szalonnaELKÉSZÍTÉSA megtisztított burgonyát kis lyukú reszelőn lereszelem, liszttel összekeverem. Hozzáadom a tojásokat, az étolajat, a sót, és összedolgozom annyi...

Tovább olvasom

Barackos sajttortácska a Sütizz cukrászdából, Juhos Józseftől

HOZZÁVALÓK:300 g zsendice (Sándor Tamás sajtmanufaktúrájából), 25 g porcukor, 43 g zselatinmassza, 33 g folyékony tejszín, 60 g fehér csoki, 22 dkg tejszínhab, citromhéj, narancshéjA barackbetéthez: 50 dkg sárgabaracklekvár, 10 dkg cukor, 8 g pektin, 6 g zselatin porA piskótához: 6 tojás, 12 dkg cukor, 15 dkg lisztELKÉSZÍTÉS:A tojásokat szétválasztom....

Tovább olvasom

Libamáj brulée házi kaláccsal és citrusos libatepertőkrémmel

HOZZÁVALÓKA libamáj brulée-hez: 40 dkg libamáj, 2 dl tejszín, 1 db egész tojás, 2 db tojássárgája, só, frissen őrölt borsA borzseléhez: 4 dkg barna cukor, 1,5 dl édes fehérbor (aszú vagy szamorodni), 5 dkg arany mazsolaAz almakrémhez: 2 db zöld alma, 2 dl almalé, 2 evőkanál méz, csipet kurkuma, csipet sóA házi kalácshoz: 50 dkg liszt, 5 dkg kristálycukor, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2,5 dl tej, 2 dkg...

Tovább olvasom

Sajttorta birsalmakrémmel

HOZZÁVALÓKA tésztához: 25 dkg liszt, 20 dkg vaj, 20 dkg cukor, 8 dkg őrölt mandulaA krémhez: 50 dkg Philadelphia sajtkrém, 20 dkg fehér csokoládé, 2 dl tejszín felforralva, 4 db lapzselatin a tejszínben feloldva, 1 vaníliarúd, 19 dkg porcukor, 2 lime héja reszelveA birsalmaszószhoz: 3 db birsalma meghámozva, maghéj nélkül, feldarabolva, 4 dl almalé, 1 szál citromfű, 1 db fahéj, 1 db csillagánizsA mogyorómousse-hoz: 10 dkg...

Tovább olvasom

Kacsamell lilakáposzta-krémmel, almával, burgonyakrokettel

HOZZÁVALÓK4 db kacsamell, 0,5 dl olívaolaj,csipet só,csipet kakukkfűA lilakáposztakrémhez: 1 fej lila káposzta, 5 dkg cukor, 0,5 liter meggylé, 2 dkg só, 1 csipet őrölt római kömény, 1 csomó friss koriander, 3 db alma, 1 dl almalé, 5 dkg méz, 1 csipet kurkumaA burgonyakroketthez: 1 kg burgonya, 4 db tojás, 1 csipet só, 10 dkg liszt, zsemlemorzsa, 3 dl olaj a kisütéshezELKÉSZÍTÉSA kacsamelleket megtisztítjuk, megmossuk,...

Tovább olvasom