A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Talpunk csodálatos pontjai

Az emberi test varázslatos. Hihetetlen képessége abban rejlik, hogy minden egyes sejt, szerv és rendszer tökéletes harmóniában működik együtt. Ez a csodálatos összhang teszi lehetővé, hogy életre keljünk, életben maradjunk és szaporodjunk, alkalmazkodva a környezet változó körülményeihez.

Fotó: Shutterstock.com

Sokan vallják, hogy a természet minden betegségre felkínálja a gyógymódot is. A test az immunrendszer által önmagát is képes megvédeni, gyógyítani, de ha nem, akkor a köröttünk lüktető világ kínál gyógyszert a bajunkra állatok, növények, kövek által.

Miért csodálkoznánk, hogy bizonyos testrészeink is segítenek a gyógyulásban az idők kezdete óta, ha a megfelelő módon érintjük, masszírozzuk a pontjait?

Titokzatos talpmasszázs

A reflexológia, különösen a talpmasszázs, egy ősi gyógyító művészet, amelynek gyökerei több ezer évre nyúlnak vissza. Ezt a terápiás módszert számos kultúra és civilizáció alkalmazta a történelem során. Az ötezer éves indiai védikus irodalomban olvashatunk az egyik legfelsőbb istenségről, Visnuról, az anyagi teremtés fenntartójáról és védelmezőjéről, akinek lábait örök hitvese, Laksmí masszírozza.

Krisztus előtt 2500-ból az ősi Egyiptom szolgál leletekkel. Saqqarában, a fáraók temetkezési helyén az orvos Ankhmahor sírhelyének falrajzát a legősibb reflexológiai ábrázolások tarkítják. A Krisztus előtti első századra datált a Sárga Császár belgyógyászati könyve, mely hat darab lábon futó meridiánról tesz említést.

A 300 és 700 között virágkorát élő indián kultúra ugyancsak nagy jelentőséget tulajdonított a talpmasszázsnak. Európában a témába vágó első könyv dr. Adamus és dr. Atatis tollából jelent meg 1582-ben. Ekkorra a talpmasszázs technikája már számos európai országban elterjedt. 

A talpmasszázs modern kori, nyugati elterjedésében jelentős szerepet játszottak dr. Villiam H. Fitzgerald indián gyógyítótechnikákkal kapcsolatos megfigyelései, amelyek rávilágítottak arra, hogy az amerikai bennszülöttek néha úgy kezelik a betegségeket, hogy nem közvetlenül a megbetegedett szervet gyógyították, hanem a test más pontjainak masszírozásával érték el a kívánt hatást.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2024. évfolyama 7. számának 28. oldalán!)

Címkék: talpmasszázs, reflexológia, talpmasszázs hatásai, reflexpontok, betegségek, talpmasszázs technikák

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!