A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Hamburg - Észak Velencéje

Léteznek-e színesebb, mozgalmasabb, izgalmasabb városok a világ nagy kikötővárosainál? Szerintem nem. Talán az egyik legjobb példa erre Hamburg. Hamburgba bármikor elmehetsz, feltéve, ha ez a "bármikor" április és október között van. Télen ne, mert akkor az időjárás pocsék. Ha nincs köd, akkor viharos szelek fújják arcodba a jeges esőt, alig látsz, de mit is néznél, amikor a város látványos részeit elönti az Elba folyó hátra hömpölygő áradata.

Fotó: Shutterstock.com

Amúgy azonban Hamburg ideális hely arra, hogy minden lépésnél szokatlan dolgokat láss és tapasztalj meg, látogatásod után jóval nagyobbnak és gazdagabbnak érzed majd a világot.

Ezt meg kell tapasztalnod, ezt át kell élned

Ha megérkeztél, menj a kikötőbe, és keress egy helyet ott, ahol már szabad a kilátás a tágas vízre, ülj le, harapj valamit, igyál egy kortyot, és pár perc után valld be, hogy ezt nem képzelted volna. Ezt a szédületes élénkséget, ezt a rengetegféle hajót, az évszázados vitorlástól kezdve, a kiszuperált tengeralattjárón át sebesen haladó kompok, toló- és vontatóhajók, csónakok, vízibuszok százáig.

No, de leginkább a mostani évtized gigantikus hajóvárosai fognak elkápráztatni (vagy éppen elborzasztani). Hiba láttál róluk videókat, amikor a valóságban alig pár tucat méterre elmegy tőled egy ilyen kolosszus, szinte elsötétül a világ, mély hangon duruzsoló hajtóműve megremegteti Hamburg épületeit. Egy ekkora hajó túl van az emberi léptéken.

Amíg itt pihensz – a kikötő promenádja helyenként amfiteátrumszerűen van kialakítva, hogy zavartalanul átadhasd magad a csodálattal teli bámészkodásnak – nagy valószínűséggel meglátod majd a gigászi luxusszörnyek egyikét, a Queen Mary 2-t, a Seven Seas Splendort, a Silversea Silver Shadow-t vagy éppen a Crystal Serenityt.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2024. évfolyama 7. számának 52. oldalán!)

Címkék: hamburg, hamburg észak velencéje, fischmarkt,, finkenwerder, szent mihály-templom, internationales maritimes museum, elba, reeperbahn, zum alten fritz, grosse bleichen

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!