A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Gyógyítani nem a tüneteket kell, hanem az embert, aki bajban van, és ezért betegségbe menekül

Ezt vallja az ájurvéda. Ötezer éve. Ennyi idő alatt kiderült volna, ha nincs igaza. Ezzel a hagyományos gyógyító, egészségőrző rendszerrel kezelik ma is India lakosságának kilenc tizedét, vagyis legalább másfél milliárd embert

Fotó: Shutterstock.com

Több mint orvoslás

Az ájurvéda a legősibb holisztikus gyógymód a földön. Több mint orvoslás. Az élet tudománya. Egy mitikus felfogásból ered, amely szerint a természet egység. Mindenkinek szerepe van benne. Aki a szerepének megfelelően él, egészséges, aki eltér ettől, megbetegszik.

Az orvos, a masszőr, a kozmetikus dolga pedig az, hogy a természet és az egyén közötti megbomlott egyensúlyt visszaállítsa. Erre étrendi javaslatok, gyógyszeres kezelések, jógagyakorlatok szolgálnak. De számtalan masszázs és hidroterápia, illetve gyógynövénykúra is létezik.

Az indiai ájurvéda a test, az elme és a lélek harmonikus egységét hirdeti. Azt vallja, hogy akkor egészséges az ember, ha alkotórészei: a test, az elme és a lélek egyaránt egészségesek. Gyógyítani ezért sohasem a tüneteket kell, hanem az embert, aki bajban van, ezért valamiféle betegségbe menekül. Úgy tekinti az emberi testet, mint energiák hömpölygő folyamát.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 5. számának 44. oldalán!)

Címkék: masszázs, jóga, gyógynövények, ayurveda, vata, pitta, kapha, a természet egység, ayurvédikus technikák, étrendi javaslatok, gyógyszeres kezelések, légzésterápia

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!