A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Egy közönséges állat

Szép volna azzal kezdeni, hogy engem mindig is érdekelt a tapír. Hogy hetente legalább egyszer eszembe villant valami módon, mondjuk egy szójáték kapcsán, hogy például hova lett a vécétapír. Hogy sejtelmes, hűvös-ködös hajnalokon meg-megjelent a fejemben egy kép, amelyről sokáig nem is tudtam, mi az, de egy nap hirtelen, mennydörgésszerűen belém villant, hogy ez bizony ő. A tapír.

Fotó: Shutterstock.com

De nem így volt. Sajnos semmi romantikus előzménye nem volt az ismerkedésünknek, hanem csak felbukkant a feje a gépemen, amikor pont nem tapírt kerestem. És nézett. Szuggesztíven, delejesen, bambán, unottan, mit tudom én, hogyan, szerintem ő sem tudja.

A lényeg, hogy megindult bennem a vágy, hogy kapcsolatba kerüljek vele, ha máshogy nem is, legalább virtuálisan és okvetlenül közvetve!

Jól nézünk ki!

Amikor beírtam őt a keresőbe, immár okkal, egy állatbarát oldal feldobott egy cikket, melynek címe ez: A közönséges tapír. És odatették a fejét is bizonyítékul, hogy kétségbe ne vonja senki, valóban igen közönséges, méghozzá a szó rosszalló értelmében véve.

Én, aki lépten-nyomon hirdetem, hogy minden állat szép, még az is, amelyik eléggé ronda, meg is torpantam egy pillanatra, és elszomorodtam, hogy engem is meg tud találni az a meredt, jeges, libabőrös, enyhe émelygéssel és fogkoccanással járó felismerés, hogy ezzel a közönséges állattal bizony nem szívesen futnék össze a hálószobámban sem világosban, sem pedig sötétben, amikor nem is látnám, mert vannak olyan lények, amelyek láthatatlanul is rettentő ocsmánynak látszanak.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 3. számának 62. oldalán!)

Címkék: tapír humorosan, közönséges tapír, hegyi tapír, ázsiai tapír, a legrégebbi emlős

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!