A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Disznó az újságban

Ha elmondom valakinek, hogy Marcipán, a kutyám minden este beugrik az ágyamba, végiggyalogol a lepedőn, és valahol a párnám környékén megpihen, hogy nyelvével elérje az orromat, akkor az a valaki megrendül.

Fotó: Northfoto

Mert érti bár, hogy ezt cukiságos infónak szántam, és most vinnyognia kéne, hogy jaj de édes ez a Marcipán, ám nem képes. Mert arcizmai megbénultak annál a pontnál, amikor elképzelte a kutya varacskos lábnyomait a lepedőn.

Disznó a mérlegen

Na most képzeljük el mindezt egy disznóval. Mármint ne az illetőt cseréljük fel egy disznóra, hanem Marcipánt, a 15 kilós menhelyi menekültet. Legyen a 15 kilójából mondjuk 90 kiló, amennyi egy 8 hónapos süldő malacka súlya. Csak mert ilyenek is, sőt, még idősebbek és súlyosabbak is szoktak heverészni az ember ágyában, és most nem a férjekre célozgatok.

Igen, igen, egyre nagyobb divat a világban házisertést tartani a lakásban hobbiállatkaként, amióta Clooney elkezdte. (Clooney amúgy kis testű röfit tartott, Maxot, aki 2006-ban, 18 évesen még annál is jobb létre szenderült.)

Disznó a szabadban

A házisertésről amúgy a köztudatban az él, hogy egy büdös, falánk, piszkos állat, ám csak akkor piszkos és büdös, ha apró karámban tartják, ahol kénytelen a piszkában henteregni. Ha a szabadban él, igenis tiszta és illatos.

Sokan nem hiszik, de rendkívül magas intelligenciával rendelkezik, még a kutyánál is okosabb. Ő is igényli az ember társaságát, barátságos és igen tanulékony.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2024. évfolyama 5. számának 66. oldalán!)

Címkék: disznó jellemzői, disznótartás a jogban, lakásban tartott disznó

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!