A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Az egész sorsod ott a tenyeredben!

„Ha a tenyeredbe nézel, különféle vonalakat látsz ott, amelyeknek összevisszaságából költők, nők, szerelmesek, öregasszonyok, unatkozók különféle következtetést vonnak le a kéz tulajdonosának jellemére, sorsára, szerencséjére. Bizonyos, hogy a gyilkosok keze más, mint azoké, akik nem ismerik a vért. Az is bizonyos, hogy a halált osztogató kezek magukon viselik rémes foglalkozásuk bélyegét. Más a mészáros keze és más a kertészé. Nem egészen alaptalan tehát a kézjóslásban (tudományos néven: kiromantiában) hívők vallása, amely vallásnak nagy tábora van, mint minden babonaságnak.”

(Krúdy Gyula, Álmoskönyv – Tenyérjóslások könyve)

Fotó: Shutterstock.com

A tenyér kusza vonalainak elemzése ősi módszer, aminek a gyökerei egészen a romai és indiai jövendőmondókig vezethetők vissza, és bár az első tenyérjóslás óta több száz év telt el, a modern jósok máig megőrizték a módszer alapját: a szív-, a fej- és az életvonal elemzését. 

Vonalak és dombok

A kézolvasás egy ember egyéniségének és jövőbeli életének kibogozása. A tenyéren található különféle vonalak (például szívvonal vagy életvonal) és dombok (például Vénusz-domb vagy Jupiter-domb) a tenyérjósok szerint más és más jelentéssel bírnak a méretük, erősségük alapján. A tenyérolvasók az ujjakat, az ujjvégeket, a körmöket, a tenyér alakját és színét, valamint a kéz hajlékonyságát is vizsgálják.

A domináns kéz mutatja a jövőt

A jósok az olvasást általában a domináns kézen kezdik, azon, amelyiket az illető gyakrabban használja. A hagyomány szerint a másik kéz az előző életről, a karmáról és az öröklött tulajdonságokról mesél. A bal kézen a sors által megírtak láthatók, míg a jobb kézen az emberi akarat, munka és erőfeszítés eredményei hagynak nyomot.

Tehát a bal kéz tartalmazza az egyén eredeti, természetes képességeit, adott­ságait, míg a jobb kéz megmutatja, hogy miben, illetve mennyi­ben valósultak meg ezek az adottságok. Természetesen balkezes­ség esetében mindezek fordítottja igaz. Más vélemények szerint a férfiaknak a jobb kezén, a nőknek a bal kezén olvashatók a beteljesült események.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2024. évfolyama 4. számának 20. oldalán!)

Címkék: krúdy gyula, kézfogás, tenyérjóslás, kézolvasás, tenyérolvasás, tenyérvonalak, tenyérdombok, tenyértípus

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!