A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A nagy veszekedés után

Szinte mindenkivel előfordult már, hogy egy komoly veszekedés után szívesen békült volna, de nem tudta hogyan is kellene kezdeni. Arra várt, hogy majd a másik közeledik, mond valamit, elkezdi a békülést. Nem arra várunk ilyenkor, hogy bocsánatot kérjen, hogy elismerje, nekünk volt igazunk, csak arra, hogy közeledjen, mert mi, valamiért nem vagyunk rá képesek.

Fotó: Shutterstock.com

Ne várjunk sokáig!

Sajnos, ha túl sokáig hagyjuk forrni a haragot, az helyrehozhatatlan károkat okozhat a kapcsolatunkban. Ha nem kezdi a békülést ő, kezdjük hát mi. A kérdés az, hogyan.

A mardosó düh, a szőnyeg alá söpört, megoldatlan problémák tönkretehetik a kapcsolat szilárd alapját. Ez a repedező alap minden kisebb-nagyobb veszekedés után egy kicsit szélesedik. Egyre nehezebb kijavítani. Ezért nagyon fontos, mondják a kapcsolatok dinamikájával foglalkozó szakemberek, hogy soha ne feküdjünk le haraggal a szívünkben. Bármilyen nehéz is, beszéljük meg a konfliktus okát.

Bármennyire közhelyesen hangzik, tény, hogy egy kapcsolatért dolgozni kell, különösen egy olyan veszekedés után, amikor sértéseket vágunk egymás fejéhez, régi sérelmeket keverünk a jelen problémái közé, és mérgünkben olyat is mondunk, amit nem gondolunk komolyan. Egy ilyen kiabálós, sértegetős veszekedés után muszáj megbeszélni mindent, hogy valóban tovább tudjunk lépni, minden haragot hátrahagyva.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2024. évfolyama 3. számának 50. oldalán!)

Címkék: veszekedés, békülés, kibékülés, párkapcsolati konfliktus, békülős mondatok

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!