A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

100 éves receptek

A magyar konyhaművészet az elmúlt évtizedekben hatalmas változáson ment keresztül, látványos főzőshow-k, gasztrokiadványok, tehetséges séfek viszik a hírünket a világban, és sorra nyílnak a Michelin-csillagos éttermek is. Újhullámos konyha ide vagy oda, újra foglalkoztatja a gasztrovilágot a régi receptek, ugyanis azok nem csupán ételek, hanem a történelmünk darabjai. Mindegyik magában rejt egy-egy történetet, vagy épp kortörténetet. De vajon miért olyan érdekesek? Mennyit változtak az alapanyagok? Mi jellemzi igazán a magyar konyhát? Miért kellene néhány ikonikus magyar ételt sokáig megőrizni? Akikkel a témában beszélgetünk: Máté Szabi gasztrovlogger, Bereznay Tamás séf, gasztronómiai szakember, Gálffy Zsuzsanna történész, levéltáros és Auguszt Olga cukrász.