A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Veszteségeink szakítás után

Sokszor csak egy hosszú élettársi kapcsolat vagy házasság felbomlása után döbbenünk rá, hogy a válással nem csak társunkat veszítettük el. Nem csak érzelmi, esetleg anyagi válságba kerülünk. Egy szakítás után életünk szinte minden addigi kapcsolata megváltozhat.

Fotó: Shutterstock.com

Bármilyen rosszul is végződik egy hosszú együttlét, bármennyire kiüresedik, veszekedéssel, gyűlölködéssel, sérelmekkel telítődik, a szakítás biztosan fájdalommal jár, s csak amikor csitul a fájdalom, akkor kezdünk gondolkodni. Min is?

Mi lesz a gyerekekkel?

Valószínűnek látszik, hogy egy évekig, esetleg évtizedekig tartó kapcsolatot soha nem lehet teljesen megszakítani. Ha gyerek, gyerekek születtek, természetes, hogy ez egy életen át összeköt minket régi párunkkal. Sajnos előfordul, s nem is ritkán, hogy a viszony annyira megromlik, olyan kibékíthetetlen ellentétek keletkeznek, annyira megváltozik a két szülő között a gyereknevelésről vallott nézet, hogy megpróbálják egymástól a gyerekeket eltiltani.

Ez természetesen csak nagyon ritkán lehetséges. Bármi történjen is a szülők között, a gyerekeikhez mindkettőjüknek joga van. Nem mellesleg ez a gyerekek érdeke is. Szüleik válása a gyerekek számára akkor is egy komoly trauma, ha anya és apa békességben szakít, és legalább a gyerekek miatt barátságban marad.

Azonban a háborúskodás, a másik szülő állandó szidása a gyerekek számára feldolgozhatatlan. Ők képtelenek a két szülő között választani, ezért erre kényszeríteni őket bűn.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2023. évfolyama 11. számának 39. oldalán!)

Címkék: párkapcsolat, válás, szakítás, gyerekelhelyezés, válóper, vagyonmegosztás

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!