A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Szeretem a határaimat feszegetni

Fiatal, életerős lány, akinek csodálatos hangja van, emellett egyetemet végzett, sportol, jól sminkel, az interneten 130 ezernél is többen követik a megmozdulásait. Mindezt látássérültként. Agárdi Szilviát egy ország zárta a szívébe, amikor 2012-ben feltűnt egy kereskedelmi csatorna tehetségkutatójában.

Fotó: Fejér Gábor

Azóta is énekel, érzékenyítéssel is foglalkozik, és nagyon szeretne egyszer a fogyatékkal élők szószólója lenni. A család fontosságáról, gyermekkori élményekről, népszerűségének titkáról is beszélgettünk.

Hogy élted meg a karantént? 

Alapvetően jól, mert én belülről élek. Nincs képlátásom, így nem hiányzik, hogy lássam a virágokat, a természetet, nem jelent gondot a négy fal között lenni. Máshogy vágyom a szabadságra, az életre. Egészen kicsi korom óta énekelek, bármi is történik az életemben, nekem mindig ott van a zene. Rengeteget köszönhetek ennek, és mindig kapaszkodhattam bele. Énekelhettem a tévében, olyan helyekre juthattam el, olyan lehetőségeket adott, amelyekért nem lehetek elég hálás. 

A látásra visszatérve, mennyit látsz most? 

Ez nehéz kérdés, hiszen nem tudom pontosan megfogalmazni, mert soha nem is láttam. Nekem ez a természetes, az lenne a furcsa, ha most hirtelen látnék. Idén kórházba kerültem, előtte sem láttam az egyik szememre, a másikra is mindössze kilencszázalékosan. A kórház óta alakokat, formákat, színeket látok. Például a kedvenc színem a királykék.

Az éneklés mellett rengeteg mindent csinálsz: HR-szakember lettél, sportolsz, a közösségi médiában is nagyon aktív vagy. Hogyan fér bele ennyi minden egy napba?

Édesapámtól megtanultam, hogy hiába van szép hangom, bármi történhet vele, ezért fontos, hogy több lábon álljak. Ezért is foglalkozom ennyi mindennel, persze távlati terveim is vannak. Szeretnék egyszer a fogyatékkal élők szószólója lenni, bemutatni az életet egy másik aspektusból, a legfiatalabb generáció figyelmét is megfogva.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 12. számának 42. oldalán!)

Címkék: érzékenyítés, agárdi szilvia, látássérült énekesnő, látássérült modell

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!