A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Spanyol szerelem és hollywoodi siker: Penélope Cruz - Javier Bardem

Napjaink legismertebb és legnépszerűbb spanyol színészeiről szól a történet. Két művészről, akiknek sikerült a bravúr: hollywoodi karrier mellett hűek maradtak európai gyökereikhez. Ez a két ember egymás mellett találta meg a boldogságot. Penélope Cruz és Javier Bardem immár tíz éve házasok. De vajon boldogok-e?

Fotó: Shutterstock.com

Egy autószerelő és egy fodrásznő gyermekeként született Madridban Penélope Cruz. Már gyerekkorában rajongott a művészetekért: Hatéves korától klasszikus balettet tanult a spanyol nemzeti konzervatóriumban, majd 15 évesen abbahagyta a táncot, és inkább a színészet felé fordult. Reklámszerepek és tévésfelvételeken keresztül vezetett az út addig, amíg ő lett a ’csodálatos spanyol nő’, ahogy Spanyolországon kívül nevezik.

Almodóvarral kéz a kézben a sikerért

Az igazi áttörést a sztárrendező, Pedro Almodóvar hozta el Penélopénak. Az Eleven hús (1997) bizarr történetét, a Mindent anyámról (1999) követte, majd a 2006-ban bemutatott Volver, amiért aztán Oscar-díjra és Arany Glóbusz-díjra is jelölték a színésznőt. Penélope hirtelen mindent megkapott: európai és amerikai sikereket. A mai napig ő az egyetlen spanyol színésznő, akinek sikerült Hollywoodban befutnia, és hosszabb időn keresztül az amerikai filmipar élvonalában dolgoznia. 

Két évvel a Volver sikere után a Woody Allen rendezte Vicky Cristina Barcelonában alakított szerepéért pedig már megkapta a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar-díjat is. 2013-ban a Szeretők, utazók című Amodóvar-filmben pedig Antonio Banderas lett a partnere. Hogy mennyire jó párost alkottak, azt Almodóvar is érzékelte. Így jött 2019-ben a Fájdalom és dicsőség, ahol ismét összeállt a nagy hármas. 

A sikerek persze Cruzt is megváltoztatták, de hiába került sokszor messze a szülőföldjétől, mégis megmaradt annak a tehetséges, lobbanékony spanyol színésznőnek, aki mindig is a földön járt. Persze él a sztárság kínálta lehetőségekkel, több márkát is képvisel – például a L’Orealt és a spanyol Mangót is. Tisztában van nőiességével, szépségével, mégis megilletődötten fogadta, amikor 2000-ben a 15. helyen végzett a Maxim magazin ’Világ 100 legszexisebb nője’ listáján.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 7. számának 8. oldalán!)

Címkék: pedro almodóvar, penelope cruz, javier bardem, sonka,sonka, eleven hús, vanília égbolt, bigas luna, az első oscar-díjas spanyol színész, az első oscar-díjas spanyol színésznő, mielőtt leszáll az éj, nem vénnek való vidék, volver

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!