A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Pajkos szerelmek, bordalok, küzdelmek és csaták

Fotó: Kultúrpart

Nagyszabású előadással készül a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Petőfi Sándor rövid, ám annál kalandosabb életébe betekintést nyújtó Szabadság, szerelem! című tánc-szín-játékkal a Petőfi-emlékév tiszteletére. Az ország egyik legnagyobb létszámú hivatásos táncegyüttese és zenekara gyerektáncosokkal kiegészülve a néptánc és népzene nyelvén kíván szólni a 200 évvel ezelőtt született géniuszról, a folklorizálódott verseket, népdalokat, valamint a romantika korának legszebb táncait bemutatva. A produkcióban Petőfi életének vidám epizódjai, a diákévek csínytevései, pajkos szerelmek, bordalok, de néhány mesebeli hős is megelevenedik a Helység kalapácsából vagy a János vitézből, valamint megismerhetjük a Pilvax kávéház eseményeit is. Nem maradnak ki a belső vívódások, az igaz szerelem, a küzdelmek, a csaták és végül az 1848-as szabadságharc és forradalom szomorú bukása, mindez egy látványos, könnyed és szórakoztató táncjáték keretében.

A bemutató június 4-én lesz a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, az előadás rendező-koreográfusa a Nemzet művésze címmel is elismert Zsuráfszky Zoltán, Kossuth-díjas, kiváló művész, társrendező-koreográfus Zs. Vincze Zsuzsa, Harangozó Gyula-díjas, érdemes művész. A lánglelkű költőt Herczegh Péter, a Nemzeti Színház fiatal színművésze kelti életre.

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!