A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Létezik-e szerelem 50 felett?

Újra meg újra felmerül a kérdés, hogy lehetséges-e szerelmi kapcsolatot létesíteni 50 felett, amikor már a B oldal forog, ugye. A bakelitlemezek B oldaláról van szó, ott vannak a gyengébb számok, és mivel mindig az van alul, kopott is, karcos is.

Fotó: Shutterstock.com

De valóban így van? Tényleg recsegősebb az életünk ebben a korban? Bizonyos szempontból nyilván igen. Az emberek döntő többsége 50 alatt még fitt, csupa energia, csupa szépség. Aztán betör a klimax, a szexuális problémák, sok kapcsolatban állandó harmadik lesz a kék tabletta meg a síkosítókrém. A krónikus betegségek is megjelennek és elidőznek, sokféle gyógyszert kell szedni, ahogy múlnak az évek. Hol van itt helye a szerelemnek?

A lélek nem öregszik

Pedig, bizony, a szerelemnek mindig van helye, mert a szerelem a lélek fellobbanása, és a léleknek nincs kora. Nem öregszik. Nézzük csak meg, ha valaki felébresztene legszebb álmunkból, és megkérdezné, hány éves vagy, mit válaszolnánk abban a pillanatban?

Biztos nem a valódi korunkat mondanánk, hanem egy fiatalabbat, amikor még a szépség, az egészség természetes része volt az életünknek, mert abban a pillanatban így is gondolnánk. Kérdés, tudunk-e e szerint élni, vagy inkább beleroskadunk az öregedés nyomasztó gondolatába és a magányba.

Kár keseregni!

Pedig 50 felett nem romlunk le okvetlenül. Deborah Heiser pszichológus szerint az emberek ezt az időszakot szinte csakis negatív gondolatokkal társítják, pedig sok jót tartogat még az élet. Persze, ez is személyiségfüggő, kérdés például, hogy az ember képes-e elfogadni a tényszerű változásokat, és humorral, nyugalommal együtt élni velük.

Aki folyton a fiatalkori fotóit nézegeti, majd a tükörben a ráncait számolgatja, az rabja lesz ennek a veszteségnek, és nem lesz képes rálelni az új kor örömeire, és akár egy új társ érkezésére.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2023. évfolyama 3. számának 43. oldalán!)

Címkék: dr. hevesi kriszta, 50 feletti szexuális élet, 50 felett van e szerelem, párkeresés 50 felett, az öregedő test és a lélek viszonya

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!