A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Láttad, hallottad, olvastad?

II. Erzsébet egy 100 éves férfit üt lovaggá

Fotó: Shutterstock.com

II. Erzsébet brit uralkodó lovaggá üti Tom Moore-t, azt a 100 éves katonát, aki kerek születésnapja alkalmából, járókerettel kertjében fel-alá sétálva 33 millió font adományt gyűjtött a brit egészségügy számára. Tom Moore-t soron kívül terjesztette fel a lovagi címre a brit kormányfő, ami szinte példátlan az udvari protokollban.

Boris Johnson miniszterelnök azzal indokolta a döntést, hogy Moore elszántságával derűt ébresztett a koronavírus-járvány miatt karanténban levő nemzet egészében. A felterjesztést a királynő is elfogadta. A ’Captain Tom’, vagyis Tom százados néven világszerte ismertté vált veterán ’ aki a második világháború idején az ázsiai hadszíntéren szolgált, és századosi rendfokozatban szerelt le – azt vállalta, hogy századik születésnapja előtt százszor körbesétálja házának jókora kertjét.

Ennek fejében azt kérte, hogy aki teheti, adományokkal támogassa az NHS által a koronavírus-járvány megfékezésére kifejtett áldozatos erőfeszítést. Tom naponta tíz kört tett meg kerekes járókerete segítségével kertjének egy kijelölt, 25 méter kerületű része körül a délkelet-angliai Marston Moretaine községben lévő otthonában. A több mint másfél millió adományozó között van Vilmos herceg, II. Erzsébet királynő unokája is.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 7. számának 14. oldalán!)

Címkék: ii. erzsébet, ryan gosling, tom moore, michael bublé, sir paul mccartney, műanyag szemét, leggazdagabb brit zenészek, a hold keletkezése, prágai nemzeti múzeum

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!