A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Kétszer mindörökké, amíg a bíró el nem választ

A régi mondás szerint az új házasság sikerének titka az előzőből hozott tapasztalat. De vajon igaz lehet ez azokra is, akik másodszorra is ugyanazzal az emberrel kötik össze az életüket, akitől már egyszer elváltak? Ez a dupla házasságkötés gyakoribb, mint gondolnánk.

Fotó: PuzzlePix

A sztárvilágban is gyakran találunk olyan párokat, akik másodszor is ugyanahhoz mentek feleségül, vagy ugyanazt vették el feleségül, akivel korábban egy fedél alatt sem tudtak maradni.

Se veled, se nélküled: Frida Kahlo és Diego Rivera

A mexikói festőművésznő 1929-ben, 22 évesen ment hozzá a nála 21 évvel idősebb Diego Riverához a magasan képzett istenített festőművészhez. Diego Rivera a 20. századi Mexikó legnépszerűbb festőjeként az ősi múltat éltette, hatalmas falképei általában a spanyol hódítás előtti mexikói történelmet mutatták be. Rengeteg megbízást kapott, folyton dolgozott. Vele ellentétben Frida soha nem tanult festészetet, képei mégis lenyűgözték, lenyűgözik a világot.

De míg férje életmódjában, gondolkodásában is inkább a Nyugatot követte, addig a feleség a hagyományos öltözködést választotta, megjelenése mindig különc, egész személyisége felkavaró, meghökkentő volt. Miként szerelmi élete is.

Házasságuk alatt sem zárkózott el a kalandoktól, a testi szerelemtől. Rövid ideig Trockij szeretője volt, majd halálos testi vonzalom kötötte a magyar származású, valóban jóképű fotóshoz, Muray Miklóshoz. Sok művészettörténész szerint nőkkel is voltak szerelmi viszonyai. Nem csinált titkot abból, hogy milyen vonzónak találja Chavela Vargas Costa Rica-i énekesnőt, akiről fiatal kora óta tudni lehetett, hogy a nőkhöz vonzódik.

Igaz, férje is csalta őt az asszisztensével, majd Frida húgával. Kapcsolatuk első perctől kezdve viharos és szenvedélyes volt. Így történhetett, hogy bár 1939-ben elváltak, egy évvel később újra összeházasodtak. A viharos frigy 1954-ig, Frida haláláig tartott.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2023. évfolyama 2. számának 24. oldalán!)

Címkék: richard burton, elizabeth taylor, frida kahlo diego rivera, jean-claude van damme, eminem, elon musk

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!