A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Higgy, és jobban lehetsz!

Persze, a hit természetével ellentétes, hogy érdekből gyakoroljuk. Érdekből, azt hiszem, nem is lehet őszinte elkötelezettjévé válni sem a vallásnak, sem a spiritualitásnak. Egyelőre elég, ha nyitunk magunkon egy kis ablakot, hogy beszivároghasson az új információ: a hit gyógyítja a lelket.

Fotó: Shutterstock.com

A kezdet kezdetén az ember rádöbbent, hogy bizony meg fog halni. Ha tetszett, ha nem, el kellett fogadnia ezt a tényt, hisz nap mint nap bebizonyosodott, hogy a halál létezik, és elkerülhetetlen.

Két választása volt tehát az embernek. Vagy haláláig kínozta és szorongatta magát az elkerülhetetlen végtől rettegve, vagy pedig bízni kezdett egy hatalmas, erős, láthatatlan mindenhatóban, aki majd egyengeti az ő sorsát.

A hit gyógyít

Csakhogy itt nem ér véget a történet. Amióta a Földön élünk, legtöbbünknek van hite. Hiszünk a bolygók sorsalakító hatásában, a Nap gyógyító erejében, totemek védelmében, félistenekben, istenekben, angyalokban, vagy egyszerűen Istenben.

És közben rájöttünk, és tudományos eszközökkel bizonyítottuk, hogy a hitünk nem valami mesebeli abrakadabra, hanem valóságos ereje van. Sorsfordító és gyógyító ereje.

Hatalmas és láthatatlan

Fotó: Shutterstock.com

Számos kutatás bizonyítja, hogy azok az emberek, akik megélik a spiritualitásukat, kevésbé aggodalmasak, kevésbé betegszenek meg kardiológiai kórokban, rákban, ritkábban migrénesek és depressziósok. Egyszóval egészségesebben és boldogabban élnek.

A spiritusz szó jelentése lélek és lélegzet. A két szó tehát szorosan összefügg. A lassú, mély légzéskor érzett lelki nyugalom már önmagában bizonyítja, hogy a lélek és lélegzet összekapcsolódik. A varázslatos magyar nyelv a halált is ekképp jelzi: aki elmegy, az kileheli a lelkét.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2023. évfolyama 8. számának 46. oldalán!)

Címkék: hit definíciók, kornis mihály, vallás vagy hit

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!