A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Ébredezünk...

Még hogy élőként imádni egy autót? Élőként kezelni egy sálat? Beszélgetni egy cserepes virággal? Köszönni egy fának? Szeretgetni a hagymát? Mi történik? Megőrültünk? Vagy csak ébredezünk?

Fotó: Shutterstock.com

Az emberiség állítólag elkezdett ébredezni. Egyre többen döbbenünk rá valódi lényük halhatatlanságára, egyre többen válunk természetbaráttá, állatvédővé. Egyre többen kapcsolódunk egymáshoz: élő az élőhöz, sőt, az addig élettelennek hitt tárgyhoz, amely életjeleket áraszt.

Azt mondják, lélekkel csak az ember rendelkezik, a Biblia szerint még az állat sem. Képtelenség. Ha valaki belenézett már a kutyája, macskája (stb.) szemébe, jól tudja, hogy élő lélek, szeret és szeretetre vágyik. És igen, a növényeknek is van lelkük, azért hálálják meg az ember szeretetét, szavát, ahogy ezt már bizonyították.

Érzékenyek a szépségre, ezért fejlődnek jobban, ha klasszikus zenét sugároznak nekik, miközben cseperednek. Ezt is bebizonyították. De hogy a tárgyaknak is volna lelkük? Amióta a kvantumfizika ismeretei is megjelentek, már tudjuk, hogy a legapróbb egység, ami mindenben jelen van, az információ. Információ vagy lélek? Ki tudja, van-e különbség.

Az autóm él!

– Imádom az autómat – meséli a 40 éves Virág. – Ütött-kopott, tízéves kis jószág volt a kereskedésben. Megláttam, és beleszerettem. Tudom, butaságnak hangzik, de ez az autó telepatikus kapcsolatban van velem.

Először is, sose, hagy cserben. Egyszer elfelejtettem megtankolni, pedig vidékre mentem. Már régóta égett a benzinlámpa, és tudtam, a következő harminc kilométeren sem lesz kút. Megsimogattam a kormánya közepét, mindig ott szoktam, és megkértem, tartson ki valahogy a benzinkútig. Rettegve tettem meg a hátralévő utat, ahol lehetett, gurultam.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2023. évfolyama 3. számának 50. oldalán!)

Címkék: kvantumfizika, minden él, héliosz, napisten ajándéka

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!