A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Csodaszép pillák éjjel-nappal

Az a baj a sminkkel, hogy folyton elkenődik, maszatol, és épp amikor kéne, inkább vicces, mint igéző. Gondoljunk csak az elkenődött rúzsra, vagy a félig lecsúszott műszempillára.

Fotó: Shutterstock.com

Mi, nők szeretünk szépek lenni, de pepecselni már nem annyira, így mindenre kaphatóak vagyunk, ami tartósan feltehető, mégis lélegzetelállító. Ilyen például a tartós műszempilla.

A szemeket már az ókorban is imádták hangsúlyozni a nők, sőt, a férfiak is. Akkoriban műszempilla még nem volt, inkább szénnel maszatolták körbe a szemüket, hogy szikrázzon a tekintetük.

A szem hangsúlyozása a középkorban ment ki a divatból, amikor a hangsúlyt a magas homlokra fektették, és ezért akár le is borotválták a hajat, majd rátoltak egy magas parókát. Ekkortájt a fő sminkeszköz a púder volt, hisz a fehér bőr jelezte a minél kékebb vért és a nemességet.

Apró szőrpamacs

Fotó: Shutterstock.com

Aztán, ahogy múlt az idő, és a parókákat meg a púdert elfújta a szél, megint felvillantak az élénk, igéző tekintetek, és végre a huszadik század elején a műszempillák is. Akkoriban persze nem volt túl kényelmes ezeket a félhold alakú, apró szőrszálakkal teletűzdelt szövetcsíkokat hordani, mindenesetre kevésbé volt horrorisztikus, mint az 1890-es évek őrülete, amikor emberi szőrszálakat fűztek az emberek szemhéjába tűkkel.

A következő évtizedek egyre tökéletesebb műszempillákat hoztak, de ezek sem voltak elég jók, hisz a valódi szempillák átmeneti vagy végleges elvesztését okozhatták, és károsíthatták a szőrtüszőt. De mostanra már tényleg fellélegezhetünk. Nincs már szükség ragasztgatásra, hogy a nehéz és merev műanyag csík fenn maradjon a szemhéjunkon, mert végre feltalálták a szempillára ragasztható szempillát.  

Szálanként születik

Fotó: Shutterstock.com

Ha az ember elmegy a kozmetikushoz, először is nagy beszélgetés vár rá. Ki kell találniuk, milyen dús és milyen ívű szempillasort szeretne. A módszer abból áll, hogy egyetlen szál műszempillát felragasztanak a természetes szempillára. Ezt nevezik az 1D-s eljárásnak.

Persze ez fokozható több D-sre is, attól függően, hogy hány műpilla kerül az eredeti tövébe. Ez akár 4D-s is lehet, de vigyázni kell, vajon elbírja-e az eredeti szál azt a terhelést. A szempillasor íve is sokféle lehet, és a pillák hosszát is meg kell tervezni. Mindig a vendég adottságaihoz mérten készítik el a pillákat, és persze a vágyai alapján.

Ezután következik a pillák előkészítése, ami a tisztításukból (samponozásból) áll, hogy minden lerakódást eltávolítsanak, majd a pillák alapos megszárítása. Az egész művelet mintegy 2 órát vesz igénybe. 6-8 hét alatt a természetes szempillánk cserélődik, így a felragasztott szálakat is pótolni kell.

Hozzávetőleges árak 1-2D-s műszempillánál:

Fotó: Shutterstock.com

  • 1D műszempilla első felhelyezés 14.000 Ft
  • 1D műszempillatöltés 12.000 Ft
  • 2D műszempilla első felhelyezés 18.000 Ft
  • 2D műszempillatöltés 15.000 Ft
  • Színes szempillaszett ára megegyezik az adott típus (1D–4D) árával.

Tudtad?

Fotó: Shutterstock.com

  • Felrakás után 2 napig ne érje víz a szempillát, és ne szaunázzunk. A szempillát ne göndörítsük, és vízálló szempillaspirált se használjunk. Zsíros krémek, olajos arclemosók használatát a szem környékén körültekintően végezzük, mert ezek a készítmények oldják a ragasztást.
  • A jó minőségű pilla íve úgy van kidolgozva, hogy tökéletesen felvegye a saját szempilla természetes formáját, így szinte láthatatlanul illeszkedik.
  • A beavatkozás során összeragadt pillák egymást húzzák, ez irritáló is lehet, és akár véglegesen megritkíthatják szempillánk sűrűségét.
  • Sajnos, ahogy öregszünk, a szempillánk növekedése is lelassul vagy leáll. Ha már nincs elég szempillánk, vissza kell térnünk a felragasztható szempillasorhoz vagy a beültetéshez.
  • A műszempillatöltés előtt és után ne használjunk szempillaspirált, se zsíros szemceruzát, mert ezzel szinte lehetetlené tesszük a szempilla-hosszabbítás töltését.

Címkék: 1d-s műszempilla, műszempilla története, 1-4d-s műszempilla felrakása

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!