A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Bébik születnek a vadasparkokban

Ahogy hosszabbodnak a nappalok, és megújul a természet, az állatok élete is változik az állatkertekben, a vadasparkokban vagy a gazdaságokban.

Fotó: Shutterstock.com

A tavasz kezdete a családalapításról szól, és nincs is ennél szebb. Minden madár társat választ, szól a népdalban, de nemcsak a madarak, hanem az emlősök, a rovarok, sőt még a csúszómászók is szerelembe esnek, majd lefialnak.

Volt nekem egy kecském…

Elsők között talán a kecskegidák érkeznek meg a világra hazánkban. A kecske vicces, helyes állat, szórakoztató és egyben bosszantó, hogy sosem marad nyugton, mert nagyon kíváncsi. Mindenre felmászik, még az autó tetejére is, ha az akad útjába. Kiváló az egyensúlyérzékük, ezért is alkalmasak a magas hegyoldalakon való portyázásra.

Még fára mászni is képes, amiben egyedülálló a kérődzők között. Ha bekerítik őket, hamar megszöknek, addig próbálgatják a drótokat és zárakat, amíg ki nem szabadulnak. Ha egyszer sikerült kijutniuk, máskor is kimennek, mert okosak. Társaik megfigyelik egymást, és eltanulják egymástól a szökés technikáját.

Ha háborítatlanul legelnek, akkor eltávolodnak egymástól, még a kiskecskék is külön húzódnak. A behatolókkal szembefordulnak, különösen a bakok, megküzdenek még az emberrel is.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2023. évfolyama 3. számának 68. oldalán!)

Címkék: vaddisznó, pelé, kecskegida, bébi sün

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!