A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Apropó, július

Szent Jakab hava az év hetedik, 31 napos hónapja a Gergely-naptárban, az északi földgömbön általában ez a legmelegebb hónap, a horoszkóp csillagjegyei közül a Rák és az Oroszlán szülöttei ünneplik ilyenkor születésnapjukat.

Fotó: Shutterstock.com

Júliusban született... Aenne Burda lapkiadó (1909.07.28. – 2005)

A világhírű Burda csoport alapítója finoman szólva is formabontó módon kezdte karrierjét. Miután megtudta, hogy férjének hosszú idő óta szeretője van, akitől gyereke is született, ultimátumot adott neki. Vagy ráíratja azt az amúgy rosszul menő lapkiadó vállalatot, melyet a szerető kapott, és megszakítja vele a kapcsolatát, vagy beadja a válópert.

Ezzel a kis bosszúval vette kezdetét a Burda divatlapok fantasztikus világsikere. Aenne-t nem a haute couture érdekelte, hanem a praktikus divatot hozta el a nők életébe. A lapba illesztett, kivehető szabásmintákkal új korszak kezdődött a divatlapok világában. A Burda és más témájú magazinjai sikere azóta is töretlen: napjainkban 16 nyelven 89 országban jelenik meg. Aenne Burda 96 éves korában hunyt el.

Fotó: Wikipédia

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2022. évfolyama 7. számának 6. oldalán!)

Címkék: aenne burda, jakab napja, júliusi jeles napok

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!