A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Téli szépülés a fürdőszobában

Sötét van és hideg, nincs kedvünk kimozdulni. De kellemessé tehetjük az otthon töltött órákat, ha finom kencékkel kényeztetjük magunkat, meghálálva hajunknak és bőrünknek a téli szolgálatot.

Fotó: Shutterstock.com

A hajunk és a bőrünk nehezen alkalmazkodik a kinti nedves hideg és a benti száraz meleg levegő változásához. Szervezetünkben a friss növények és a napfény hiánya miatt megfogyatkoznak a vitaminok, nyomelemek, ásványi anyagok. Mi mást tehetnénk, mint hogy megpróbáljuk pótolni a hiányt.

Ha foltos és száraz

A vitaminhiányt jelezheti a bőr szárazsága, viszketése, foltosodása és hámlása. A hajhullást, hajtöredezést is a megfelelő mennyiségű napfény és a tápanyagok hiánya okozza. Itt az idő, hogy visszapótoljuk, ami elveszett. De mielőtt táplálni kezdenénk a bőrt, radírozzuk le az elhalt hámsejteket, mert különben nem tudja magába inni az éltető tápanyagokat!

A radírozásra hetente van szükség, és ha pakolást nem is viszünk fel mindig, pótoljuk vissza a nedvességet jól felszívódó hidratálókrémmel.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2023. évfolyama 1. számának 20. oldalán!)

Címkék: vitaminhiányos bőr, viszkető bőr, házi pakolás

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!