A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Nézd meg az anyját!

A szociálpszichológusok állítják, hogy az anya-lánya kapcsolat az egyik legszorosabb emberi kötődés. Ennek ellenére, vagy tán éppen ezért, a szülők és gyerekek közötti súrlódások közül az anya és lánya közötti a leggyakoribb.

Van egy bölcs mondás, amely szerint két dolgot adhat a szülő a gyerekének. Gyökereket és szárnyakat. Életünk története gyökerek leengedéséből és felszedéséből áll. Mindkettőnek eljön az ideje. Az igazán jó kapcsolatok titka nem más, mint az, hogy tudjuk, melyik időszakban vagyunk. Ez igaz a szülő-gyerek, és különösen az anya-lánya kapcsolatra.

Anyai minták és jóslatok

Életünk első éveiben az édesanyánk a legfontosabb személy az életünkben. Tőle tanulunk szeretni, küzdeni, akarni, nővé lenni. Viselkedése, gesztusai, hangja, mondatai, az, ahogyan a konfliktusokat kezeli, ahogyan apánkkal vagy más férfiakkal viselkedik, az általa mutatott női szerep a legfontosabb minta a cseperedő kislányok számára. 

Későbbi életvezetésünket is alapvetően befolyásolja. Életünk első néhány évében az édesanyánk által mutatott minta szinte beprogramozza a jövőnket, beépül gondolkodásunkba, érzelmeinkbe, döntéseinkbe. Ez a minta fekteti le életünk sorskönyvét. Még az is megtörténik, nem is ritkán, hogy az édesanya szinte megírja lánya sorsát.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 11. számának 20. oldalán!)

Címkék: anyaság, anya-lánya kapcsolat, szülő-gyerek viszony, anya-lánya rivalizálás, legszorosabb emberi kötődés, anyai példakép

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!