A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Mese a mesebeli teknosrol meg a buggyant kigyóról

Volt egyszer, hol nem volt, nagyon-nagyon régen, úgy 300 millió évvel ezelőtt egy teknős. Ott éldegélt a tenger partján, hol benne a vízben, hol pedig a parti homokban, attól függően, hogy volt-e egyáltalán víz a tengerben, vagy kiszikkasztotta a túlmelegedés, és hogy volt-e homok a parton, vagy elfedte a vízözön. Amikor a vízben pancsolt, halakat meg marhafelsálakat ragadozott, ám ha a parton sütkérezett, salátafélékkel tömte magát.

Fotó: Shutterstock.com

Néztek is a többi állatok, már ha voltak egyáltalán akkoriban többi állatok, hogy ez meg ki. Merthogy olyat még nem láttak, hogy van egy kerekecske izé, ami alulról-felülről kemény páncél, elölről-hátulról meg lábacskák. Ja, meg néha egy orr.

Teltek múltak az évmilliók, a többi állat hol kipusztult, hol kifejlődött, de a teknős, az továbbra is ott lébecolt az óceánparton, és azon nevetgélt, hogy a víz nyaldossa a talpát. Egy nap arra lábatlankodott egy kígyó, és nagyon megirigyelte a páncélost, amiért olyan komplett volt, ahogy volt.

Gondolkodott is a kígyó, hogy lehetséges az, hogy mindketten hüllők, mégis ennyire különböznek egymástól. Merthogy hüllők, az már biztos, ez oda volt írva a fémtáblára, amely az állatkert rácsán lógott sok százezer évvel később.

Hát még, ha tudta volna a buta kígyó, hogy a teknősnek még esze is van, meg viccelődhetnékje, például imád bújócskázni meg labdát kergetni, vagy lusta állatkákat szállítani a hátán, például nyafka macskát vagy dodókacsát. A kígyót viszont sosem látta nevetni senki, nemhogy labdáért szaladgálni, tekintve, hogy nem volt futballista.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2021. évfolyama 7. számának 62. oldalán!)

Címkék: kígyó, teknős fajták, mocsári teknős

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!