A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A tudatmező titokzatos ereje

Miért van az, hogy minden szerelmem elhagy? Miért nincs sikerem a munkámban, bárhogy igyekszem is? Miért nem áll velem szóba a gyerekem? Miért betegszem meg olyan gyakran? Miért nem vagyok képes teherbe esni?

Fotó: Shutterstock.com

A sorsunk néha átveszi az irányítást felettünk, mi pedig csak sodródunk, mintha a tornádó cibálna magával. Ha ilyesmit tapasztalunk, megoldást jelenthet a Hellinger-féle családállítási terápia.

A módszer lényege, hogy a tömören megfogalmazott problémánk hallatán tíz-tizenöt ember ’eljátssza’ a felmenőinket, családtagjainkat, vagy akár fogalmakat, érzéseket, melyek az életünket jellemzik.

Hogy hogyan tudják eljátszani? Átengedik magukat a térben megjelenő energiának, ami elkezdi mozgatni, beszéltetni őket. Indulatok, heves érzelmek törhetnek fel, van, aki el is ájul. Ez elég hátborzongatóan hangzik, de a Hellinger-módszer elterjedése is bizonyítja, hogy igaz, és a terápiának létjogosultsága van.

Mi ez az energia?

Fotó: Shutterstock.com

A német születésű Bert Hellinger tanulmányai elvégzése után 16 éven át egy katolikus misszionárius rend tagjaként Dél-Afrikában dolgozott a zuluknál. Itt figyelte meg, hogy a természeti népeknél milyen nagy jelentősége és gyógyító ereje van az ősök tiszteletének.

Visszatérése után pszichoanalitikus lett, majd sokféle módszert ötvözve kialakította a saját munkamódszerét, a mára már világszerte ismertté vált családállítást.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2022. évfolyama 11. számának 46. oldalán!)

Címkék: családállítás, bert hellinger, hellinger-féle családállítás, morfológiai mező, tudatmező, a szeretet rendszere

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!