A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A tudatmező titokzatos ereje

Miért van az, hogy minden szerelmem elhagy? Miért nincs sikerem a munkámban, bárhogy igyekszem is? Miért nem áll velem szóba a gyerekem? Miért betegszem meg olyan gyakran? Miért nem vagyok képes teherbe esni?

Fotó: Shutterstock.com

A sorsunk néha átveszi az irányítást felettünk, mi pedig csak sodródunk, mintha a tornádó cibálna magával. Ha ilyesmit tapasztalunk, megoldást jelenthet a Hellinger-féle családállítási terápia.

A módszer lényege, hogy a tömören megfogalmazott problémánk hallatán tíz-tizenöt ember ’eljátssza’ a felmenőinket, családtagjainkat, vagy akár fogalmakat, érzéseket, melyek az életünket jellemzik.

Hogy hogyan tudják eljátszani? Átengedik magukat a térben megjelenő energiának, ami elkezdi mozgatni, beszéltetni őket. Indulatok, heves érzelmek törhetnek fel, van, aki el is ájul. Ez elég hátborzongatóan hangzik, de a Hellinger-módszer elterjedése is bizonyítja, hogy igaz, és a terápiának létjogosultsága van.

Mi ez az energia?

Fotó: Shutterstock.com

A német születésű Bert Hellinger tanulmányai elvégzése után 16 éven át egy katolikus misszionárius rend tagjaként Dél-Afrikában dolgozott a zuluknál. Itt figyelte meg, hogy a természeti népeknél milyen nagy jelentősége és gyógyító ereje van az ősök tiszteletének.

Visszatérése után pszichoanalitikus lett, majd sokféle módszert ötvözve kialakította a saját munkamódszerét, a mára már világszerte ismertté vált családállítást.

Ugyanekkor a biológus, filozófus Rupert Sheldrake kísérletekkel kutatta, hogy az összetartozó családok, klánok között miféle tudat alatti erő működik. Híres kísérlete például a borneói majmos kutatás, mely a szigetvilágon egymástól izolálva élő majmok közös tudatáról számol be.

Az egyik sziget majmainak megtanították, hogy a banán jobb megpucolva, mire az összes többi sziget majma is pucolni kezdte a banánt. Ezt a láthatatlan energiamezőt nevezte el Sheldrake morfogenetikus mezőnek, és ugyanennek a létezésére jött rá Hellinger is.

Ez az energia köti össze több generáción át a családtagokat, és ez az energiamező nem szűnik meg a tagok halálával sem, és a csoport tagjai az idő és a tér távlatából is tudnak egymásról. Ennek az energiának engedik át magukat a családállításon részt vevők is.

A kirekesztett fájdalma

Fotó: Shutterstock.com

Hellinger A szeretet rendjei című híres könyvében leírja, hogy minden ember egyéni vágya, hogy a saját csoportjához, családjához, klánjához tartozzon. Ez az odatartozás törvénye. Ám a csoportnak szabályai vannak, melyeket ha nem tart be, kirekeszthetik. Ez a félelem tölt el szorongással legtöbbünket tudatlanul.

A rendszer akkor működik optimálisan, ha a klán minden tagja a saját helyén áll. Mert ha például egy családtagot kitagadtak, mert, mondjuk, alkoholista, az ő üres helyén elakad az energiaáramlás, és valaki más, egy utódja fogja átvenni a helyét. Ilyenkor történhet például, hogy az öt testvérből egy alkoholista lesz, mert energetikailag átvette a helyét az alkoholista dédapának.

A rend szerint, aki előbb létezett, az előbb áll a térben, a leszármazottak pedig követik sorrendben. De ha például a valóságban anyáskodni akarunk a szüleink felett, az energetikai sorrend felborul, és negatív dolgokat okoz a sorsomban a blokád.

Megbocsátok, ükmami

Fotó: Shutterstock.com

A családállítás során ezt az egyensúlyt, rendet igyekeznek visszaállítani különböző terápiás gyakorlatokkal. Például helyet biztosítanak a fent említett, kitagadott dédapának, megbocsátanak neki, és felkérik, vállalja a saját sorsáért a felelősséget. A dédapát alakító személy azt mondja az alkoholistává lett dédunokának, hogy nem tartozik az ő elrontott életéért és kirekesztéséért felelősséggel, éljen boldogan. Ez a tudat szintjén oldást hoz a családállító személyben, felszabadulnak a blokkolt energiái, megkönnyebbül, fellélegzik.

Egy családállításon részt vett hölgy azzal kereste fel a terapeutát, hogy nem tud gyerek nélkül élni, és ez iszonyú fájdalmat okoz neki, de az orvosok szerint kizárt, hogy teherbe essen. Négy terápián vett részt, hol állítóként, hol szereplőként, és két hónap múlva mindenki megrökönyödésére teherbe esett, azóta meg is szülte a kisbabáját.

A családállítás hatással lehet ugyanakkor a munkabeli sikereinkre, a kapcsolati és párkapcsolati életünkre, vagy csak egyszerűen a kedélyünkre. A módszert a rákgyógyításban is használják már.

Száz meg száz majom

Ruppert Scheldrake: A hét kísérlet, amely megváltoztatta a világot címmel nagyon izgalmas könyvet is írt a morfogenetikus mező működésének bizonyítására. Ezzel magyarázható például a vándormadarak röpte is.

A már említett majmoknak egy másik kísérletben minden szigeten egyforma akadálypályát építettek, melyen ha átjutottak, élelmet kaptak. De csak egyetlen szigeten tanították meg a majmokat átkelni az akadályokon. Mire úgy száz majom megtanulta a módszert, az összes sziget összes majma is vígan átkelt az akadályokon.

Fotó: Shutterstock.com

Már asztrológiai családállítás is létezik!

A budapesti Hétholdház programjai között szerepel az asztroállítás program, vagyis az asztrológiai családállítás. Az asztrológiai képlet az egyén sorsfeladatait mutatja, míg a családállítás módszere a családvonalból átvett nehézségeket, akadályokat és blokkokat oldja.

Itt a kliensek asztrológiai képlete alapján állítják be a szereplőket, majd a családállításban már megszokott módon hagyják, hogy felszínre kerüljenek a családi rendszerből adódó sorsátvételek, minták. Végül az asztrológus tanácsadást nyújt.

Milyen lesz velünk utána?

Mivel nagy erejű energiák felszabadításáról van szó, kellemes és kellemetlen hatásokra is számíthatunk. A terápia után 1-2 hétig lehetünk aluszékonyak, vagy éppen túlságosan feldobottak. Velünk maradhat egy ideig a látottak, átéltek fájdalma, traumája.

Észrevehetjük, hogy erős érzelmekkel kötődni kezdünk egy olyan ősünkhöz, akit nem is ismertünk. Jelentkezhet spirituális krízis, amely szokatlan tudatállapotok megjelenéséhez, élmények észleléséhez vezethet. A tüneteknek azonban 1-2 hét múlva meg kell szűnniük.

Címkék: családállítás, bert hellinger, hellinger-féle családállítás, morfológiai mező, tudatmező, a szeretet rendszere

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!