A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Láttad, hallottad, olvastad?

Meghalt a királynő, éljen a király! 

Fotó: Northfoto

Május 6-án megkoronázták III. Károly királyt, az Egyesült Királyság és 14 további nemzetközösségi ország uralkodóját.

A királyt Canterbury érseke, az anglikán egyház első számú vallási méltósága koronázta meg Szent Eduárd koronájával. Az újdonsült uralkodó, aki novemberben tölti be 75. életévét, az angol-brit monarchia történetében a legidősebb uralkodó, aki koronát kapott. A ceremónián III. Károly feleségét, Kamillát is megkoronázták, akit saját korona és a felség megszólítás illet meg.

A királyi pár a kétórás ceremónia után hatalmas katonai díszkísérettel érkezett vissza a Buckigham-palotába. III. Károly a palota erkélyéről köszöntötte először királyként népét. A királyi pár mellett Vilmos trónörökös, walesi herceg és felesége, Katalin walesi hercegnő jelent meg gyermekeik társaságában, valamint Károly legfiatalabb testvére, Eduárd edinburghi herceg és családja.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2023. évfolyama 6. számának 24. oldalán!)

Címkék: russel crowe, carrie fischer, iii.károly király, koronázási ceremónia, leia hercegnő, a stressz hatása, az év kerékpárútja 2023, navagio-öböl, mona lisa újabb titka, a szem színe és a személyiség

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!