A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Függöny márpedig kell!

Addig nem lesz igazi fészek az otthonod, amíg csupaszak az ablakok.

Fotó: Shutterstock.com

Az ideális függöny milyenségét több minden meghatározza, így a kilátás, a helyiség, illetve hogy mit szeretnénk elérni vele. Ha átlagos, vagy kifejezetten olyan a kilátás, amitől nem szeretnéd elzárni magad, válassz minél világosabb, fényáteresztőbb szövetet az ablakokra, utóbbi esetben az sem baj, ha nem mintás.

MIRE JÓ A FÜGGÖNY?
Akkor is szükség van függönyre, ha a világ legszebb kilátására néz a nappalid ablaka. A függönyön múlik ugyanis a lakás otthonossága, a feladata pedig az alapvetően, hogy a kívülről érkező direkt fényt megszűrje, lágyítsa, szétszórja - vagy egyszerűen kizárja.
Ha tűzfal vagy más, kevésbé impozáns látvány tárul eléd, amikor kitekintesz, akkor jöhet a mintás változat.

Fontos, hogy a nappali fényt a lehető legkevésbé tartsd kívül, így ideális választás a fehér vagy az ahhoz minél közelebb álló szín.

Ha színes szövetet választasz, az ’megfesti’ a mindennapjaidat is, de ez nem feltétlenül rossz: egy narancssárga vagy egy bordóba hajló, fényáteresztő függöny különleges hangulatot varázsol a lakásba. Azt azért tartsd szem előtt, hogy ha kis alapterületű az otthonod, akkor lehetőség szerint kerülni kell – ahogy a sötétebb falfestést –, a sötétebb függönyöket is, hiszen ’összenyomják’ a teret.

A fény kint marad

Más a helyzet akkor, amikor a fényt kifejezetten szeretnéd kizárni. A redőny erre jó megoldást nyújt, és egy megfelelően kiválasztott fényáteresztő függönnyel együtt még jól is mutat. Ha azonban sötétítőfüggönyt választasz – nyilván ez akkor sem kizáró ok, ha redőnyöd van –, még otthonosabbá teheted a lakást.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 10. számának 54. oldalán!)

Címkék: függöny, függönyvásárlás, funkcionális függöny, díszítő függöny, reluxa, konyhai függöny

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!