A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Úgysem hívlak apunak!

Túl a viharos, veszekedős éveken, túl a váláson, a vagyonmegosztáson, a láthatási vitákon... De a fellélegzés, a megkönnyebbülés sem tart sokáig, mert az ember rádöbben, rossz egyedül. Kéne egy férfi az anyuka mellé, kéne egy apuka a gyerek mellé.

Fotó: Shutterstock.com

És előbb-utóbb végre berobban az új szerelem, és úgy hat ez, mint egy könnyű drog. Csupa szédülés, mosoly, csók, vágy az élet, és olyan könnyű újra elhinni, hogy örökké tart. Na és a gyerek? Mi lesz a gyerekkel? Ő is megszereti majd?

De miért is tenne fel ilyen kérdést az anya, aki szeretve érzi magát, és bízik? Miért ne lenne jó a gyereknek is az, ami neki jó, miért ne örülne a gyerek is a nemtörődöm apja után egy új apukának, aki biciklizni viszi, és csokival eteti?

Nem megy gombnyomásra

Érthető, hogy amikor szeretünk valakit, és végtelenül hiszünk és bízunk benne, úgy gondoljuk, hogy a hozzánk tartozók, vagyis a gyermekeink is boldogabbak lesznek ezáltal. Csakhogy a gyerekeknél, akik elvesztették az egyik szülőt, ez nem megy gombnyomásra.

A mi szerelmi boldogságunk bennük nem mindig örömöt, sokkal inkább féltékenységet, bizonytalanságot szül. Még friss és fájó az emlék, hogy ha nem is egészen, de nagy részben elvesztették az apjukat. És amikor az új férfira néznek, nem a nyiladozó boldogságot látják, hanem azt, hogy nemsokára anyát is elveszítik.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2022. évfolyama 4. számának 48. oldalán!)

Címkék: válás után, régi gyerek, új szerelem, új apukához szoktatás, új apuka a családban

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!