A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Toscana Diane Lane-nel, India Julia Robertsszel, a legjobb filmek, melyektől utazni támad kedved

Itt a nyár, csillapodott a pandémia, lehet utazni! Sőt, kell is utazni, mert minden út új tudást, új élményeket tartogat. A világjárvány után van is mit bepótolni, a képzeletbeli - vagy épp valóságos - útitervünkhöz pedig a mozifilmeket hívtuk segítségül. Toscana, India, Afrika és Buthán. Inspirálódj Diane Lane, Julia Roberts és Meryl Streep társaságában. Kalandra fel!

Fotó: UIP-Duna Film

Napsütötte Toscana

A Napsütötte Toszkána az a film, amely után nincs ember, aki ne vágyna az északolasz régióba. Mindjárt mesélek kicsit a forgatási helyszínről, de azért a film története is igényli, hogy ne menjünk el mellette szó nélkül.

Frances (Diane Lane) sikeres és boldog írónő egészen addig, amíg házassága zátonyra nem fut. Az alkotói válságán képtelen túllendülni, ezért barátnője ajándékként elküldi Olaszországba pihenni. Frances beleszeret egy elhanyagolt, ódon villába, és egy hirtelen ötlettől vezérelve elhatározza, hogy hátat fordít eddigi életének, és marad Toscanában. Persze nem csak a mediterrán környezet, hanem az ott élő emberek is azonnal elvarázsolják.

A filmben Bramasole-ként ismert villa valójában a Villa Laura nevet viseli. A 2003-as filmben végigkísérhetjük az épület teljes renoválását, amely a valóságban viszont nem történt meg, és csak 2006-ban újították fel. Ezzel persze így elveszítette rusztikus báját, de azért bármikor laknánk, ahogyan Diane Lane is.

A ház fent van az Airbnb-n, és kivehető, így bárki álma most valóra válhat. Tíz hálószoba és fürdőszoba tartozik a villához, és persze, hogy ott van a gyönyörű medence, a hintaágyak és a kültéri étkező is. A házat legalább hét napra kell lefoglalni, a villától pedig mindösszesen hat perc autóútra van Cortona, valamint a Trasimeno-tó partja, másfél órára pedig Firenze. Azért várj, még a repülőjegy-vásárlással, hátha ajánlunk jobbat…

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2022. évfolyama 7. számának 8. oldalán!)

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!