A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Szilvásváradi pisztráng lecsóval

Fotó: Fejér Gábor

Hozzávalók: 4 db pisztrángfilé, só, olívaolaj

A lecsómártáshoz: 4 db paradicsom, 3 db kápia paprika, 3 db tv paprika, 8 db salotta hagyma, 0,5 dl olívaolaj, fűszerpaprika, frissen őrölt bors, só

Betétnek: 10 db színes koktélparadicsom, 3 db sült kápia paprika, fél csomó snidling, olívaolaj, cukor, só, kakukkfű

Elkészítés: Elkészítjük a lecsómártásunkat: a megtisztított salotta hagymát apróra összevágjuk, a kápia paprikát és a tv paprikát sütőben, kevés olívaolajon besütjük, a paradicsomot összekockázzuk, majd ha megsültek a paprikáink, eltávolítjuk a magházukat és a paprikahéjat.

Kevés olívaolajon megfuttatjuk a salotta hagymát, a sült paprikákat összevágva belehelyezzük, belerakjuk az összekockázott paradicsomokat, néhány percig pároljuk, amíg sóval, frissen őrölt borssal, fűszerpaprikával ízesítjük, majd ha megvan, az egészet összeturmixoljuk.

Közben a koktélparadicsomunkat leforrázzuk, héját és a magházát eltávolítjuk, ízesítjük sóval, pici cukorral, olívaolajjal, kakukkfűvel. Az előzőleg félretett három darab sült kápia paprikát lehéjazva összekockázzuk.

Tálaláskor a kihűtött lecsómártást a tányérba öntjük, a pisztrángfiléket kevés olívaolajban pici sóval serpenyőben megsütjük, a lecsómártásba helyezzük, és a koktélparadicsom-salátával, snidlinggel és a sült kápia paprikával díszítjük.

Címkék: lecsó, pisztráng

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!