A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Szeretlek, Vietnam!

Dzsungelek, vad tengerek, bájos-kedves emberek, a városokban ezeréves kultúrák nyomai. Mindez ráadásul a keleti szentélyek és a létező szocializmus szürreális együttesében. Vietnam kihagyhatatlan, és meglepő módon még ki is fizethető úti cél.

Fotó: Shutterstock.com

Vietnammal kapcsolatban az első tévhit, amit el kell felejteni az országról, hogy ide, ebbe a távolságba hazánkból csak a gazdagok juthatnak el. Valójában aki háromnegyed évvel az álomút előtt elkezd tervezni repülőjegyár-összehasonlító oldalak segítségével, a legjobb megoldásokat választva viszonylag barátságos áron eljuthat az országba.

Ha pedig már ott van, a szállás, az étkezés és a belépők jóval olcsóbbak a hazaiaknál. Leegyszerűsítve: két-három horvátországi, vagy három-négy balatoni nyaralás árából kijön egy háromhetes vietnami körutazás. A másik elterjedt tévhit, hogy a számtalan háború dúlta Indokína roppant veszélyes terep, valóságos expedícióba vág, aki odautazik.

Holott problémát legfeljebb az európai ember szervezetének szokatlan vírusok és kórokozók jelenthetnek, amelyek ellen védelmet nyújtanak a hazai oltóközpontokban kapható védőoltások.

Vietnamon belül utazni, egyedül közlekedni teljesen veszélytelen, mondhatni hasonlíthatatlanul többet kockáztat, aki a budapesti VIII. kerület egyes részein kószál, mint ha Hanoi, vagy valamelyik vidéki vietnami kisváros sikátoraiban, netán egy térképen sem található folyóparton téved el Hue és Da Nang között.

Ha egy fárasztó nap végén a turista elvész az ismeretlen vietnami város azonosíthatatlan mellékutcáiban, a kihalt és kivilágítatlan terepen, hamarosan fel fog bukkanni a sötétben néhány aggasztóan villogó szemű, igen egyszerűen öltözött alak: ők azért jönnek, hogy segítsenek.

Meglehet, hogy fordítva fogják tartani a kezükben a térképet, hogy nem beszélnek semmilyen idegen nyelvet, de valamennyien rendkívül lelkesen segíteni akarnak. Előbb vagy utóbb, de biztonságban el fogunk találni a célunkhoz.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 2. számának 70. oldalán!)

Címkék: vietnám, hanoi, hue, saigon, majmok szigete, mekong, ho shi minh, gia long császár, da nang

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!