A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Szerelem, sötét verem

A szerelem – bár szinte mindannyian vágyunk rá – az egyik legkegyetlenebb és legfájdalmasabb érzés, melyet megtapasztalhatunk. Ha a fájdalom elmarad, biztos, hogy az nem is volt szerelem.

Fotó: Shutterstock.com

Mert nem kell, hogy tragikus véget érjen, elég, ha csak halványulni kezd, megkopik, és a veszteség érzése felemészt. 

Egy középkori szufi anekdota szerint a szerelmet csak úgy lehet megismerni, ha hajlandó vagy bele is halni. A halált persze jelképesen gondolják, teljes önfeladást értenek alatta, az egó pusztulását.

Három lepkéről szól a történet, melyek a láng körül keringenek. A láng elbűvöli őket, megszédülnek, szeretnének közelebb és közelebb kerülni hozzá.

Az első lepkét meg is csapja a forróság, amint közel repül, és azt mondja, én már tudom, milyen a szerelem.

A második lepke még közelebb merészkedik, a szárnyát megperzseli a láng. Én már tudom, milyen a szerelem, sóhajtja. A harmadik egyenesen belerepül a tűz közelébe, és meghal. Ő igazán megtudta, mi a szerelem.

Feloldódni valaki lényében, az ő szemével nézni a világot, átvenni a szavait, a gondolkodásmódját, összeolvadni vele, minden percben a közelébe vágyni és jobban bízni benne, mint önmagadban.

Nincs felemelőbb érzés ennél, és nincs fájdalmasabb, mint egyszer csak belátni, hogy ez a közelség nem létezik, mert bárhogy is van, mindig két külön lény maradunk, a totális eggyé válás képe csupán illúzió.

És ez fáj, fáj, fáj. Hogy miért akarunk mégis újra meg újra szerelembe esni? Hát azért, mert amíg tart, az irtó jó érzés.

Címkék: szerelem, halál, tragikus vég

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!