Receptek
MAJORANNÁS HÁZI MÁJKRÉM
Hozzávalók: 1/2 kg csirkemáj, 1 fej vöröshagyma, 2 teáskanál pirospaprika, 5 evőkanál libazsír, 3 szál friss vagy 3 teáskanál majoránna, víz, só, bors, 10 dkg vaj
Elkészítése: A libazsíron üvegesre megpároljuk a kockákra vágott vöröshagymát. Rádobjuk a megtisztított csirkemájakat, majd rászórjuk a pirospaprikát, a majorannát, és összekeverjük.
Azonnal ráöntünk fél dl vizet. Addig főzzük a májat, amíg belül már nem véres. Miután kihűlt, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A megolvasztott vajat hozzáöntjük, és botmixerrel krémesre turmixoljuk. Kisebb üvegedényben, lefedve majdnem egy hétig eláll a hűtőben.
TURBOLYÁVAL MEGBOLONDÍTOTT GOMBÁS RAGU
Hozzávalók: 1/2 kg csiperkegomba, 3 evőkanál libazsír, 1 teáskanál kakukkfű, 1 teáskanál turbolya, só, bors, 2 gerezd fokhagyma.
Elkészítése: A szeletekre vágott gombát forró zsírra dobjuk egy serpenyőben. Fűszerezzük sóval, borssal, majd alaposan keverjük össze. Pár perces sütés után tovább fűszerezzük a kakukkfűvel és zúzott fokhagymával.
Amikor a gomba széle megpirult, rászórjuk a turbolyát is. Átforgatjuk vele, és levesszük a tűzhelyről. Rizzsel vagy sült édesburgonyával tálaljuk.
Még nincs hozzászólás