A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Mindent az esküvődről

Hát eljött a nap, eléd állt, eléd térdelt, vagy csak úgy, mellesleg két szelet rántott hús között megkérte a kezed. Számítottál rá vagy sem, megdobban a szíved. Igent mondasz, persze. De a következő pillanatban meg is ijedsz egy kicsit. Mert ez azért fontos döntés. Életedben az egyik legfontosabb.

Fotó: Shutterstock.com

És attól a perctől kezdve gondolataid az esküvőd körül forognak. Legyen lagzi, vagy ne legyen. Menjünk el két tanúval, és kész. Vagy adjuk meg a módját? És ha megadjuk, mennyire. Kérdések özöne. Hol legyen, hány vendég legyen, milyen ruhám legyen?

Mikor legyen?

Talán egyszerűbb azt megmondani, hogy mikor ne legyen. Amikor hideg van, mert az ember nem akar kabátot meg sapkát felvenni a gyönyörű szép és méregdrága ruhájára. Ha templomi esküvőt is tervezel, gondolj arra, hogy Isten háza akkor is hűvös, ha kint meleg van, hátha még hideg. De ne legyen túl meleg se, nincs lehangolóbb látvány, mint a menyasszony izzadt arcán elkenődő smink.

És ne essen az eső, ne fújjon a szél, de ragyogjon a nap, és a hőmérséklet legyen 25 fok körül. Manapság persze, amikor az időjárás teljesen kiszámíthatatlan, nehéz megtalálni a megfelelő időpontot. Azért nagy pechünknek kell lenni, ha május végén, június elején, vagy szeptemberben kifogunk valami pocsék időt.

Ezekkel az időpontokkal viszont az a baj, hogy mindenki így gondolkodik, ezért a legjobb esküvőhelyszíneket gyorsan lefoglalják. Időben döntsétek hát el, hogy mikorra tervezitek a nagy napot. És esetleg vedd azt is figyelembe, hogy ha nem ragaszkodsz a hétvégi időponthoz és a nyárhoz, olcsóbban megúszhatod a dolgot.

A következő fontos kérdés, hogy hány vendéget hívjatok. Az esküvőknek ez talán a legnehezebb része. Sokan azért is húzzák-halasztják a dolgot, mert nem tudnak ebben a kérdésben dönteni. Ha csak a barátokat hívjátok, a rokonok megsértődnek. Ha csak a rokonokat, a barátok veszik rossz néven, és ti sem fogjátok igazán jól érezni magatokat.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 3. számának 16. oldalán!)

Címkék: esküvő, esküvőszervezés, esküvői költségek

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!