A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Mi lenne velem nélküled?

Vannak, akik soha nem magányosak. Ha épp szingliként kínlódnak, akkor is van köröttük négy-öt lehetséges partner, aki szóba jöhet, ha nem lesz jobb. Ha pedig lesz, akkor bármit elkövetnek, és bármit lenyelnek, csak hogy a kívánatos illető megmaradjon mellettük.

Fotó: Shutterstock.com

Sokszor hallani az ilyen nőktől, hogy a szülők elvárása, hogy rendezett legyen a családi életük, ami nem jelent többet, mint hogy legyen férjük. Gimis barátnőm az érettségi után azonnal férjhez ment, igaz, a lánykérést hisztikkel és zsarolással csikarta ki a fiújából.

Három év múlva a fiú már masszívan ivott, rendszeresen elverte a lányt, és válni akart, de a lány különféle trükkökkel mindig megakadályozta, hogy a fiú lezárja a kapcsolatot.

Ha elhagysz, meghalok!

Boldog volt ez a lány egy ilyen gyatra kapcsolatban? Szerelmes volt ebbe a fiúba, akivel hetente háromszor ordítva veszekedett? Tisztelték egymást? Felnéztek egymásra? Volt közös élettervük, voltak meghitt pillanataik?

Sajnos már réges-rég nem voltak. De a lány hallani sem akart arról, hogy a saját érdekében zárja le ezt a házasságot, mert számára az egyenértékű lett volna a halállal. 

Látszólagos házasság

Pedig nem szabad mindenáron együtt maradni. Ha a kapcsolatból elvész a tisztelet és a szeretet, ha az együttlétekre egyre inkább az ingerültség, a szorongás lesz jellemző, ha a felekből eltűnik az életvidámság, az alkotókedv, ha a kettesben töltött idő nyűg, unalmas és idegőrlő, a válás menthetetlenül megkezdődött.

A kérdés, hogy mi késztet két embert mégis arra, hogy mindezek ellenére benne maradjanak a kapcsolatban.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2022. évfolyama 6. számának 49. oldalán!)

Címkék: egyedül nem megy, társfüggőség, rettegés az egyedülléttől

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!