A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Láttad, hallottad, olvastad?

Kell a póráz a gyerekre, vagy nem kell? 

Fotó: Shutterstock.com

A túlféltés csapdája ellen nyert csatát az amerikai Utah állam, ahol a gyerekek május 8-tól felügyelet nélkül mehetnek iskolába, vagy játszhatnak a parkban. Annyira nem viccről beszélünk, hogy már szabályozták a változást.

Az USA legtöbb államában jogszabályba foglalták azt a korhatárt (átlagosan 10. életév), amikortól a gyerek otthon maradhat felügyelet nélkül, vagy éppen vigyázhat kistestvérére.

„Önállóságot és problémamegoldó képességet várnak el a fiatal felnőttektől, de ezt nem tudják elsajátítani, hiszen gyerekként állandó szülői radar alatt vannak” – ezt vallja a „póráz nélküli nevelés” mozgalom.

Reggelizz zsiráfokkal!

Fotó: YouTube

Van egy szálloda Kenyában, ahol az étkező ablakait nem csak azért tartják nyitva, hogy a vendég a rántottája elfogyasztása közben a lenyűgöző tájat szemlélhesse, hanem hogy közelebb hozzák számára a természetet.

Olyannyira testközelbe, hogy az utolsó falat zsemléjüket talán épp egy zsiráf lovasítja meg. A Giraffe Manor egy 12 szobás boutique hotel, a maga 12 hektárjával és 10 példányt számláló zsiráfparkjával egyedülálló élményt nyújt azoknak, akik örömmel osztoznak reggelijükön vagy uzsonnájukon a tányér tisztára nyalásától sem visszariadó állatokkal.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 5. számának 16. oldalán!)

Címkék: milánó, kenya, vogue, micimackó, anna wintour, ewan mcgregor, plankolás, plank challange, giraffe manor, százholdas pagony, kávékapszula, illatgyertya

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!