A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Láttad, hallottad, olvastad?

Angelina Jolie nehezen viseli, hogy elköltözött a fia

Fotó: PuzzlePix

Tényleg rohan az idő. Angelina Jolie és Brad Pitt örökbe fogadott fia, Maddox nemrég még alig bírta el az iskolatáskát, most pedig már egyetemre jár, méghozzá Szöulba. A 18 éves Maddox Jolie-Pitt nagyon okos fiú hírében áll, és ezt bizonyítja az is, hogy a dél-koreai Yonsei Egyetemen biokémiát kezdett tanulni.

Angelina legidősebb gyereke már jóval az egyetem kezdete előtt elutazott Szöulba, hogy megszokja a légkört és beilleszkedjen. De az első útjára anyukája is elkísérte, hiszen tudni akarta, hogy biztosan jó kezekbe került-e a gyerek.

Angelina utólag elmesélte a sajtónak, hogy amikor az iskolában elköszönt Maddoxtól, erőt vett rajta a szomorúság. A reptérre vezető úton hatszor fakadt sírva, és azóta sem sokat javult a helyzet: üvöltve sír a legváratlanabb pillanatokban, amikor eszébe jut Mad elköltözése.

Emiatt pedig most a többi gyereke is fél elindulni bárhová, nehogy anyjuk még szomorúbb legyen…

Hatalmas luxusban lesz Rafael Nadal esküvője

Fotó: PuzzlePix

Október 19-én mondja ki a boldogító igent a 18-szoros Grand Slam-bajnok, Rafael Nadal. Menyasszonyával már 14 éve vannak együtt, és úgy döntöttek, a ceremóniának megadják a módját: egy mallorcai – innen származik Nadal – luxuserődben ünnepelnek a rokonokkal és a barátokkal.

A sziget északi részén található 87 ezer négyzetméteres La Fortalesa (Erőd) Spanyolország legdrágább bérelhető létesítményei közé tartozik. Tulajdonosa az angol Lord James Lupton, aki 2011-ben 30 millió euróért vásárolta meg az épületet, de jelenleg már a négyszeresét éri.

A 33 éves spanyol teniszsztár és 31 éves párja, Xisca Perelló nem éppen szűk körű bulit tervez. A lagzira közel 500 vendéget hívtak meg. Ott lesz – többek között – a spanyol királyi család, örök riválisa Roger Federer, a portugál futballsztár Cristiano Ronaldo, de még Enrique Iglesias is szerepel a vendéglistán.

Nehezen fogadja el a mellráktól megváltozott testét a Beverly Hills 90210 sztárja

Fotó: Shutterstock.com

2015 márciusában diagnosztizálták Shannen Dohertynál a mellrákot. A Beverly Hills 90210-ből ismert színésznő jelenleg tünetmentes a mellrákkal folytatott küzdelemben, de mint minden nő, ő is nehezen tudja elfogadni a megváltozott testét.

Doherty elmondta, hogy az arca sem a régi, mert olyan gyógyszereket szed, amelyek kivonják a testéből a kollagént. De mindez semmi ahhoz az érzéshez képest, amikor elveszti az ember a nőiességének ékét. A színésznő hosszú és fájdalmas kezeléseken van túl, kemoterápiát és sugárkezelést is kapott, miközben a mellét is eltávolították.

Bár 2018-ban újjáépítésen esett át (innovatív műtét, melynek során a mell felépítése a beteg saját szövetének felhasználásával történik), de ettől még ő tudja, hogy a testében minden megváltozott. A 48 éves színésznő most minden napra ajándékként tekint, és minden percét értékesen akarja eltölteni.

Annyira olvadnak a gleccserek, hogy öt új sziget jelent meg

Öt új szigetet azonosítottak Oroszországtól északra az olvadó gleccserek miatt – adta hírül az Orosz Védelmi Minisztérium. A szigetek 900–54 500 négyzetméter között vannak, és a Novaja Zemlja szigetcsoport és a Ferenc József-föld között fekszenek. 

A területek korábban a Nansen-gleccser mélyén voltak, ám a jég olvadásával a felszínre kerültek. Az utóbbi időkben a sarkvidék vált a bolygó egyik leggyorsabban melegedő területévé.

Fotó: PuzzlePix

Az olvadás rendkívül súlyos hatásokat eredményez, hiszen nemcsak a helyi ökoszisztémákat fenyegeti, hanem a tengerszint emelkedésével is jár. A melegedés persze számokban is mérhető: júliusban, egy svéd faluban 34,8 °C fokot, Északnyugat-Oroszországban pedig 29 °C fokos hőmérsékletet mértek. Mindkettő rekordnak számít a területen.

Három magyar süti a világ legfinomabb édességei között

Fotó: Shutterstock.com

A CNN Travel összeállította a világ 50 legfinomabb édességének listáját. Bár sorrendet nem csináltak, így nem derült ki, hogy szerintük melyik a legfinomabb, mi, magyarok azért mindenképp a hazai süteményekre szavaznánk.

A válogatásban olyan, mindenki által ismert édességek is szerepelnek, mint a brownie és a fánk – mindkettő az Egyesült Államok színeiben, de felkerült Törökországból a baklava, vagy a németektől a Fekete-erdő torta. Toplistás lett a szicíliai ropogós és krémes cannoli, sőt Délkelet-Ázsiából egy kókusztejes, vörös babos édesség is szerepel a listán.

Ami a magyar süteményeket illeti: az Eszterházy-torta, a hókifli és a rigójancsi érdemelte ki az elismerést, hogy a világ legfinomabb süteményei címet birtokolják.

Megszűnhet a lájkcunami

Fotó: Shutterstock.com

Kezdhetnek aggódni a lájkmániások. A Facebook egy olyan szoftver fejlesztésén dolgozik, amely eltüntetné a lájkok számát a posztok alatt, az Instagram pedig már tesztel is egy hasonló rendszert.

A döntésnek főleg pszichológiai okai vannak: a University of Pennsylvania 2018-as tanulmánya szerint azok a Facebook- és Instagram-felhasználók, akik napi 10 percnél nem töltenek többet az oldalakon, sokkal kevésbé hajlamosak depresszióra, mint azok a társaik, akik órákig bújják.

Más tanulmányok szerint egyenesen mérgező az ember lelkére a lájk gomb. Jane Machun Wong, egy hongkongi alkalmazásfejlesztő az Instagram után a Facebookban is felfedezett egy olyan kódsort, amely eltünteti ezt a funkciót.

Ha így lesz, akkor ezzel véget érhet a lájk gomb tízéves pályafutása, amelyet 2009-ben azért vezettek be, hogy a facebookozók könnyebben el tudják dönteni egy posztról, hogy mennyire érdekes. A cél pedig az, hogy lájk gomb nélkül ismerjék fel az emberek, hogy mi fontos számukra, és mi nem.

A város, ahol ingyenessé tették a tömegközlekedést

A belga határ közelében fekvő Dunkerque városának neve eddig csak a második világháború egyik legjelentősebb hadműveletéről volt ismert, most azonban más miatt is beírta magát a történelembe. A 90 ezer lakosú város újabban zöld beruházásokkal próbálja felhívni magára a figyelmet. 

A tengerbe egy jelentős szélerőműfarmot építenek, míg a városközpontot a gyalogosok érdekében szabják át. Nemrég pedig az egész tömegközlekedést átalakították.

Fotó: PuzzlePix

Negyven százalékkal nőtt a buszok száma, útvonalakat hosszabbítottak meg, expressz járatokat vezettek be, és az egész rendszert ingyenessé tették. Nemcsak a városi, hanem a környékbeli településekre járó vonalak is ingyenesek lettek, összesen 200 ezer embert kiszolgálva.

A buszozásért pedig a helyiek mellett a városba utazóknak sem kell fizetnie. Az ingyenes tömegközlekedés ötlete a 2014-ben polgármesterré választott Patrice Vergriete-től származik, aki látta, hogy mennyire csak az autós forgalom dominál a városban, és mivel nem látott nagy bevételt a tömegközlekedésben, inkább ingyenessé tette.

Az eredmény az lett, hogy az emberek letették az autót, és inkább a tömegközlekedésre váltottak. Ezt az ingyenes modellt azóta számos környékbeli város teszteli.

600 ezer műanyag palackból építettek házat

A kanadai Nova Scotia tartományban egy cég három hálószobás házat épített több mint hatszázezer műanyag vizespalackból, ami így még környezetbarát is. 

Az újrahasznosítás során ugyanis a vizespalackokat felaprítják és felhevítik, az így kapott anyagot egy tartályba helyezik, ahol különböző gázokkal kezelik és habbá olvasztják a műanyagot. Amikor lehűl, a hab rendkívül tartóssá válik, nem rohad, nem penészedik, és tökéletes szigetelőanyag lesz belőle.

Az új alapanyag képes arra is, hogy ellenálljon a lehető legrosszabb időjárásnak. A megkeményedett habot vékony üvegszálas réteg borítja kívül és belül, amelyre UV-álló festéket visznek fel, hogy megvédje a napfénytől is. Így az épület biztonságos, nem szivárognak belőle gázok vagy egyéb vegyszerek, és minden tűzvédelmi előírásnak megfelel.

A JD Composites eladásra kínálná a házat, ha pedig nem találnak vevőt, kiadják az Airbnb oldalán. Már az eladás árat is meghatározták: 490 ezer dollárért, azaz 145 millió forintért árulják.

Fotó: www.novascotiabusiness.com

Címkék: angelina jolie, hókifli, maddox jolie-pitt, rafael nadal esküvője, gleccserolvadás, cnn travel, rigójancsi, eszterházy-torta, dunkerque, ingyenes közlekedés, műanyag palackház

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!