A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Konfitált malaccsászár juhtúrós sztrapacskával

Fotó: Fejér Gábor

Hozzávalók: 1 kg malaccsászár, 70 dkg mangalicazsír, 1 fej fokhagyma, 2 fej vöröshagyma, só, kakukkfű, 1 dl pecsenyelé

A sztrapacskához: 50 dkg burgonya, 20 dkg liszt, 1 db tojás, só. zsír

A juhtúrós rész: 2 evőkanál mangalicazsír, 20 dkg füstölt kolozsvári szalonna, 20 dkg juhtúró, 30 dkg tejföl

Elkészítés: A malaccsászárt 7 százalékos sóoldatba helyezzük egy órára, majd szárazra töröljük. Felolvasztott mangalicazsírban fokhagymával, vöröshagymával, kakukkfűvel együtt 95 Celsius-fokos sütőben 2,5 órát konfitáljuk.

Elkészítjük a sztrapacskánkat: lereszeljük a nyers burgonyát, levét kinyomkodjuk, hozzáadjuk a tojást, a sót, a lisztet, kevés vizet – valamennyivel keményebb tésztát készítünk, mint ha galuskát készítenénk.

Egy nagy fazékban vizet forralunk, majd nokedliszaggatóval a masszát beleszaggatva, pár percig főzzük. (Kóstoláskor azt érezzük, hogy a burgonyánk is megfőtt a sztrapacskában.) Ha megfőtt, leszűrjük, de nem mossuk át!

Serpenyőben kevés zsíron megpirítjuk a kockára vágott szalonnát, majd ha megpirult, félretesszük.

A juhtúrót a tejföllel együtt kevés szalonnazsiradékkal fölmelegítjük, majd beleforgatjuk a sztrapacskánkat a juhtúrós-tejfölös-krémes masszába.

A konfitált császárunkat kétujjnyi darabokra fölszeleteljük, kevés szalonnazsírban körbepirítjuk. Tálaláskor kevés pecsenyelével meglocsoljuk, melléhelyezzük a juhtúrós sztrapacskát, pirított szalonnapörccel megszórjuk és tejföllel díszítjük.

Címkék: juhtúró, sztrapacska, malaccsászár

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!