A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Kérlek, Uram, küldj egy jelet!

Sokszor elhagyja ez a fohász a szánkat, és bizakodva, repesve várjuk a választ. Csakhogy nem jön. Legalábbis nem úgy, ahogy gondolnánk.

Fotó: Shutterstock.com

Az ember néha megtorpan, nem tudja, merre tovább. Kétségbeesve próbál kiutat találni, de mintha az egész tér vaksötétté válna. Nincs menekvés, nincs támpont. Ahogy Dante fogalmaz az Isteni színjátékban: „Az emberélet útjának felén egy nagy sötétlő erdőbe jutottam, mivel az igaz útat nem lelém.”

Észrevenni és érteni

De mi nem szeretnénk a pokolba jutni, így bizakodva segítségért kiáltunk, és bár reméljük, mégsem hisszük, hogy meghallja valaki. Aztán hirtelen mintha megérkezne a segítség. Mintha egy láthatatlan, gyengéd, szerető kéz terelgetne a helyes útra, a számunkra tartogatott ösvényre.

Nem kell mást tenni, csak engedni, hogy megtörténjen. Észrevenni és érteni a jeleket, örömmel fogadni a véletlennek tűnő, mégis furcsán összehangolt történéseket.

Dolgunk van itt

Mindannyiunknak van dolga ezen a földön. Nem biztos, hogy valami egetverően fontos ügyre kell gondolni, talán csak annyi, hogy finom süteményekkel kell megörvendeztetni az embereket. Vagy egy-egy szép frizurával. Meggyógyítani a betegeket. Boldoggá tenni egy másik embert, megbocsátani valakinek, aki bántott.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2022. évfolyama 4. számának 42. oldalán!)

Címkék: útkeresés, égi segítség a helyes úthoz, jelek, ha tévúton vagy

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!