A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Jaj, de kis pettyes!

Hát nem kedves a természettől, hogy telepettyezi magát, csak hogy többet mosolyogjunk?

Fotó: Shutterstock.com

Bizony, így van ez, ha valami pettyeset látunk, például pettyes tyúkot vagy pöttyös labdát, máris jobb kedvünk lesz. A pettyek azért dobják fel a hangulatunkat, mert úgy tudjuk, hogy ami pettyes, az nem lehet sem durva, sem gonosz, sem vérszomjas, sem goromba, hanem cuki. Például a Pöttyös Panni.

Kivétel talán a bolondgomba, jó sok pötty van rajta, és szintén nagyon cuki, csak hát kinyír. Mondok inkább egy másik pöttyös cukit, ráadásul hétpöttyöset. A katicabogár!

Pöttyös vagyok, tehát büdi!

A katica egyébként nem mindig hétpettyes, mert létezik ötpettyes, tizenegy pettyes, és annyira pettyes is, hogy az már egyszínű. De vajon mi célból pettyes? Hát azért, hogy elriassza a vérszomjas tolakodókat. Nem tudom, miféle szörnyek irtózhatnak a pöttyöktől, de a katica ellenségei, úgy tűnik, inkább a kockásat tartják vonzónak.

És igaz, a katica tényleg nem ízletes eledel. Olyan szaganyagokat termel a lábain, ha megijed egy gonosztevőtől, hogy annak azonnal felfordul a gyomra, és elmegy inkább lángost enni.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2021. évfolyama 4. számának 60. oldalán!)

Címkék: tehén, hiéna, pettyes állatok, mire jók a pettyek?, katicabogár, gepárd, gekkó, bolondgomba, 101 kiskutya

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!