Görögdinnye friss sajtkrémmel
Fotó: Fejér Gábor
Hozzávalók: 1,5 kg görögdinnye, 40 dkg friss orda sajt, fél lime, kis csomó menta, kis csomó bazsalikom, 5 dkg rukkola, 2 evőkanál méz, só, frissen őrölt bors
Elkészítés: A görögdinnye húsát összekockázzuk úgy, hogy magok ne legyenek benne, hűtőbe tesszük hűlni. A leeső részeket szitaruhába csavarva másfél-két órán át lógatjuk egy tál fölött, majd a felfogott dinnyelét lime-mal, mentával, mézzel, pici sóval ízesítjük, jéghidegre hűtjük.
A friss orda sajtot kevés sóval, apróra tépkedett bazsalikommal, frissen őrölt borssal kikeverjük, és előkészítjük a tálalásra. A hideg dinnyelét 4 tányérba öntjük, belehelyezzük a hideg dinnyekockákat, rákanalazzuk a sajtkrémet, majd megszórjuk rukkolalevelekkel.
Még nincs hozzászólás