A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Görögdinnye friss sajtkrémmel

Fotó: Fejér Gábor

Hozzávalók: 1,5 kg görögdinnye, 40 dkg friss orda sajt, fél lime, kis csomó menta, kis csomó bazsalikom, 5 dkg rukkola, 2 evőkanál méz, só, frissen őrölt bors

Elkészítés: A görögdinnye húsát összekockázzuk úgy, hogy magok ne legyenek benne, hűtőbe tesszük hűlni. A leeső részeket szitaruhába csavarva másfél-két órán át lógatjuk egy tál fölött, majd a felfogott dinnyelét lime-mal, mentával, mézzel, pici sóval ízesítjük, jéghidegre hűtjük.

A friss orda sajtot kevés sóval, apróra tépkedett bazsalikommal, frissen őrölt borssal kikeverjük, és előkészítjük a tálalásra. A hideg dinnyelét 4 tányérba öntjük, belehelyezzük a hideg dinnyekockákat, rákanalazzuk a sajtkrémet, majd megszórjuk rukkolalevelekkel.

Címkék: lime, bazsalikom, görögdinnye, dinnyeleves sajtkrémmel, orda sajt, menta

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!